Kyllä se vaan on ettei saunaa työputken päätteeksi voita mikään. Pesukone pesee työkamppeita ja tiskikone käy. Takassa on valkee ja edessä siideritölkki. Kissat ja koira hoidettu. Nyt on lupa rentoutua. Tai ainakin melkein. Tämän päivän oma syöminen on vielä pelkän aamupalan/ruuan varassa.

Saunomisessa olikin oma jännityksensä kun oli yksin kotona. Meillä on nimittäin sellainen oikein vanhan tyyliin erillisessä ulkorakennuksessa oleva puilla lämmitettävä sauna. Suihkua meillä ei ole lainkaan ainakaan vielä. Laitettaan sitten kun joskus rikastutaan. Laitoin valkeen kiukaan alle jo kun lähdin töihin. Tavallaan esilämpenemään. Ja ensimmäisenä kun tuli töistä laitoin uuden valkeen kiukaan alle ja myös vesipadan alle. Ja kävin sitten lisäämässä puita reilun puolen tunnin päästä. Ja sitten vartin päästä saunaan. Löylyt olivat mitä mahtavimmat. Olisi siellä ollut kauemminkin, mutta ei viitsinyt, kun kaveri oli hälyssä. Jaa, miksi ja mikä teki hommasta jännittävän? Saunan katolla on noin puolimetriä lunta joka voi tulla tällä kelillä koska vaan alas ja varsinkin kun vielä saunaa lämmitti, jolloin saunasta hohkaa katon läpi jonkun verran lämmintä. Jos ne lumet olisivat tulleet alas sieltä katolta sinä aikana, kun olin saunassa olisin ollut siellä nalkissa kuin rotta häkissä. En olisi saanut ovea auki enkä päässyt ulos. Siksi mulla oli puhelin mukana ja kaveri tietoinen tilanteesta, että olis sitten tullut kaivaa mut ulos jos olisi 'ansa' lauennut. Siksi koirakin oli sisällä, vaikka tavallisesti on mun kanssa saunomassa. Jos vaikka olis joutunut jostain syystä soittaa palokunnalle tai jotain.

Mieskin soitteli päivällä. Ehdotti, että pudotan siitä oven kohdalta lunta pois. Kysyin vaan, että jaa niinku millä. Ehdotti katuharjaa. Juu, hirveesti hyödyttää pudottaa muutaman kymmenen sentin matkalta räystäästä, kun koko lape uhkaa tulla alas. Motkotti kun auton öljyt oli ollu vähissä. Hitto, ne yleensäkin tarkistetaan viimestään siinä vaiheessa, kun ollaan lähdössä pitemmälle matkalle. En ole vaan just hiljan kerennyt sinne konepellin alle öljyjen suhteen kurkkia. On kyllä käynyt jos pari kertaa mielessä, mutta... No, tulipahan sekin nyt  hoidettua. Olisin tietty voinut mainita sille sen autosta jotain, mutta en sitten viitsinyt. Siinä kun on hiljaisilla nopeuksilla joku hemmetin kengurutauti. Taajamassa sillä on ihan kauhea ajaa. Mietinkin tässä jo pää puhki mitä kautta huomenna kierrän, ettei tarvitsisi kaverin luo ajaa keskustan lävitse. Mielummin ajan pari ylimääräistä kilometriä kuin yritän tuolla hepokatilla ajaa fiksusti kaupungin halki.