Aamun -15 asteen pakkanen jäädytti meiksin jo pelkästään sillä, että näin mokoman astemäärän. Tuli oitis heti kylmä ja ällötys töihin lähtöön. Onneks on viimeinen aamu ennen lomaa. Lomaa joka kestää peräti 1½ viikkoa. Saa edes vähän (ehkä) nukkua.
Kävin töistä tullessa tankkaamassa keskustassa ja hiukan hirvitti ajaa autolla kekustassa, kun ei ole niitä jarruvaloja. Piti vaan yrittää vilkuttaa todellakin tarpeeksi ajoissa ja toivoa ettei kukaan tule pussaamaan persauksiin. Huoltoasemalla jo luulin, että yhdet jupit tulee sanoo jotain, mutta ei sitten kuitenkaan. Kai niillä oli sitten loppujen lopuksi niin kiire joko kotiin tai laskettelemaan, kun näytti auto olevan täynnä tavaraa.
Miehellä oli iskenyt joku kotihengetärinspiraatio. Oli ruennut tekemään kebabia eilen ostamistani jauhelihoista joista olin ajatellut jauhelihakeittoa ja jauheliha kastiketta tai jotain sen tyylistä. Osaa tuo tehdä ruokaa kun vaan halua, mutta kun ei se koskaan tee mitään normisettiä, tavallista arkiruokaa. Vaan aina pitää olla jotain erikoista.

Takasta ja hellasta puhdistin tuhkat pois ja oli kyllä jo aikakin. Sanko tuli ihan täyteen, kun molemmat tyhjäsi.
Meidän piti käydä miehen autolla kaupassa, kun se nyt on vaan tuolla keskustassa turvallisempi. Piti siis käydä silleen äkkiähätäseen, mutta se sitten venähti vähän pitempi aikaiseksi ja meikäläiselle tuli jo kiire vaihtaa vaatteita kun piti keretä töihin. Mies valitti, että ruokaostokset tuli maksamaan kauheesti(68€ kaks kassillista). Sanoin, että siinä on ruokaa viikoks. Siinä on myös tarveaineet kalliiseen laatikkoruokaan. Ruokaan tulee Aura-juustoa, perunasipulisekoitus, jauhelihaa, valkosipulia, kermaa, Creme Bonjour cuisine; pippurisekoitus, ruokakermaa, lihaliemikuutio ja päälle Valion mustaleimaa. Tälläkertaa aion hiukan muuntaa ja tehdä siitä aavistuksen halvemman version, koska nuo aineet yksin tulee maksamaan n.50€. Ei oikeen ole miehellä käsitystä mitä ruoka oikeesti maksaa. Oli tuossa setissä kyllä vähän herkkujakin ja leivonta settiä. Ja tämän iltaiset sauna siiderit.
Töissä tuli keskusteltua varsin mielenkiintoisesta aiheesta poikamies isännän kaa. Nimittäin nykypäivän ehkäisystä (10-vuotiaiden)ja siitä miten maailma on muuttunut vuosien saatossa.
Töistä tullessa pihaan Mies oli sytytänyt ulkoroihu portin pieleen vastaan ottamaan meikäläisen. Lisäksi komennettiin vaihtamaan vaatteet, ottamaan siideri ja rentoutumaan. Sauna oli lämpiämässä ja ruoka, kebabia ja muusia oli tulossa. Ja oli muuten hyvää.
Nyt tämä navetalta haiseva naikkonen lähtee saunaan peseytymään ja nauttimaan.