Vähän yli kolmen tunnin yöunet eivät mitenkään houkutelleen heräämiseen ja töihin lähtöön. Eikä ne kyllä houkutelleet mitenkään Kauhuakaan heräämään ja siirtymään alakertaan. Se siirtyi oven edestä paikalleen sängynviereen makaamaan eikä ollut ensin kuulevinaan kun sanoin, että nyt lähdetään alakertaan. Piti oikein käskeä, että nyt mennään mars mars. Mies oli sammunut nukahtanut alakerran sohvalle istualleen. Sinnehän se Kauhukin sitten suunnisti, eikä ollut lainkaan menossa käymään pihalla. Joten jätin kaksi nukkuvaa äijää taakseni, kun lähdin töihin. Sen verran oli aivot jäässä, että lähdin väärään suuntaan pihasta ja jouduin heti pakittaa ja kääntämään auton nokan ihan vastakkaiseen suuntaan.
Sataa tihutti. Ankeaa. Yäk. Onneksi ei hirveän kylmää, jos ei kauhean lämmintäkään. Olin työpaikalla vartin etuajassa, kun mulla oli työtoverina sellainen kaveri joka yleensä on sellainen aikainen lintu, että se on sen vartin aikasessaan. Kappas, tänä aamuna se tulikin ihan ajallaan. On tainut tulla vanhaksi sekin (on mua varmaan yli kymmenen vuotta vanhempi). Isäntä kävi työt neuvomassa ja sitten he lähtivätkin ajelee kuulema kohti pohjoista. Jos kysyttävää tuli niin sai kuulema soittaa.
Lypsyn jälkeen keitettiin kahvit maitohuoneessa tai paremminkin yritettiin keittää. Keitin oli kummallekin aivan outo. Sellainen termaskannullinen. Kahvit oli kuulema menneet pitkin lattioita. No, oli sitä vähän kannussakin. Tultiin siihen tulokseen, että minä tuon vedenkeittimen ja kaveri murukahvia. Juodaan sitten kahvia tai teetä (lupasin kustantaa teet, on vieläkin häistä jääneitä.)

Kotiin tultua havaitsin, että äijät olivat käyneet jossain vaiheessa hereillä, kun piha valot oli sammutettu ja ovi oli lukossa. Yläkertaan menevän oven edestä oli paino siirretty syrjään.
Ensimmäinen tehtävä kotiin tultua oli laittaa takkaan tulet ja sitten antaa kissoille ruokaa (kaipahan Mies huolehtii Kauhun ruokapolitiikan, kun on sen mukaansa ottanut nukkumaankin). Kissojen vessan päätin jättää Miehen huoleksi jahka se toipuu 'väsymyksestään'. Syötyään Soturiprinsessa oli menossa kauheasti ulos. Valjaat päälle, takki niskaan ja ovi auki... Kun aukaisin ulko-oven iskikin tämä jarrut päälle. Nostin piruuttani sen kaksi kertaa ulkoportaalle valjaista. Ja nämä salamana takaisin ulkoeteiseen. Ulkona oli sittenkin siitä aivan liian kylmää ja märkää. No jos se muistaisi sen taas tämän päivää, ettei siellä ollutkaan kivaa.

Yritin laitaa eilistä tarinaa vuodatus.net:iin, huonoin tuloksin. No, eipä ollut ensimmäinen kerta, kun ei onnistu ei sitten millään. Yleensä myöhemmin, muutaman tunnin kuluttua, kun sitten yrittää uudelleen onnistuukin jo ihan ilman ongelmia. Muutenkin koneelta teksti (kirjoitan tekstin valmiiksi aina koneella, kun olen senverran hidas kirjoittaja) siirtäminen tuonne blogiin on aina oma operaationsa. Koska netti on kokoajan koneellani auki, kokeilen yleensä liittää tekstin suoraan kirjauduttuani. Onnistuu kerran kuussa. Sitten suljen selaimen ja hetken kuluttua avaan sen. Kirjaudun ja yritän uudelleen. Tämä onnistuu yleensä. Joskus joudun tämän prosessin suorittamaan parikin kertaa. Ja joskus ei sitten millään. Silloin jätän ko homman hautumaan muutamaksi tunniksi tai jopa vuorokaudeksi ja yritän sitten yleensä paremmalla menestyksellä. Kerran olen joutunut tulostamaan tekstin ja kirjoittamaan sen suoraan blogiin (oli aikas lyhyt juttu). Kasvattaa hyvin kärsivällisyyttä. Joskus olen myös ollut hätähousu ja onnistunut kopioimaan tekstin jopa kolmeen kertaan. Ei kohden koskaan...
Jalat on hiukan kipeät akillesjänteistä. Johtuu varmaan tuosta eilisestä polulla taiteilemisesta. Mutta ei onneksi mitenkään kauhean kipeät, sen verran että Buranan joutu heittää kitusiin.
Tarkoituksen oli nukkua kolmisen tuntia, mutta kyllä se nukkuminen hetkeksi unohtui kun lopulta sänkyyn asti pääsin ja Mies oli hereillä. Kauhea anteeksi pyytely edellis illan käytäytymisestä ja hellyyden kipeys. Oli raukka ihan vähän krapuloissaan. Lupasi kuitenkin tyhjätä astianpesukoneen. Juu, Tyhjäs kun mä tulin kotiin töistä ja rupesin tekee ruokaa. Riisiä ja sianlihasuikaleita kastikkeessa.
Illalla tuli pari miehen kaveria pelaamaan lautapelejä, kun on nuo pyhät...