Vastaanpa nyt ensimmäiseksi tähän lehmien 'seksielämän' kysymykseen. Koitan vastata lyhyesti
Lehmillä on vähän saman tapaan kuukautiskierto kuin meillä naisillakin paitsi sen pituus on vaan kolme viikkoa. Ja kantaakin niinkuin emäntänsä n.9kk. Puhutaanpa nyt jo poikineesta lehmästä. Kun poikimisesta alkaa olla 3-4 vk ruetaan tarkkailemaan lehmää mahdollista siemennystä silmällä pitäen, joka voidaan aloittaa 2kk poikimisesta. Jos kiimoja näkee, on ne hyvä merkitä muistiin, koska olisi ihanteellista saada lehmä poikimaan tasan vuoden välein. Näin tuotanto pysyy tasaisena ja kannattavana. Mutta siitä kiimakierrosta. Kiimalla on niin sanotusti kolme vaihetta; esikiima, varsinainen kiima, loppukiima ja veri. Siemennys tulis suorittaa mielellään varsinaisen kiiman loppulla. Ja se oikean siemennys ajan määrittäminen käytännössä ei ole aina läheskään niin helppoa, kuin mitä teorian pohjalta voisi kuvitella. Kun jokainen lehmä ja kiima on oma yksilönsä. Kiima-aika esikiimasta vereen voi kestää 2 pv- yli viikkoon. Että yritä nyt siinä sitten saada rouvasta selvää olisiko 'kravatti-sonni' kutsuttava tänään vai huomenna vai kenties vasta yli huomenna.Olisi hyvä jos siemennyksen jälkeen parin päivän päästä näkyy veri (kaikki ei näytä), silloin voidaan siemennys ajan osuneen kohdalleen. Mutta 3, 6 ja 9 vk kuluttuakin lehmää kannattaa tarkkaila uusimisen takia, jos se ei olekaan tullut tiineeksi. Jos kiimoja ei enää näy voidaan olettaa lehmän tulleen tiineeksi. Tämän kuitenkin voi tarkistaa useammallakin tavalla;

Maidon progesteronitutkimuksella (22-23 pv siemennyksestä)
Ultraäänilaitteella (joillakin eläinlääkäreillä) noin 4-5 vk kuluttua siemennyksestä)
Peräsuolitutkimuksella (seminologi tai eläinlääkäri), kun noin 2 kk on kulunut siemennyksestä: osa eläinlääkäreistä voi todeta jo 5-6 vk tiineyksiä, kaikki seminologit 2 kk tiineyksiä
Ja osa 'vanhoista' seminologeita pystyi ennen sanomaan 70% tarkkuudella jo 3 vk

Ja korjata saa jos täällä käy karjallisia lukijoita. Yritin selittää asian vain mahdollisimman yksikertaisesti. Ai, niin seminologi / siementäjä / kravatti- tai rusettisonni, tarkoittivat kaikki samaa. Rakkaalla lapsella on monta nimee ja kaikkia en edes ole varmaan kuullutkaan. Toivottavasti tästä sai jotain irti.

Viime yö meni hiukan rauhallisemmissa merkeissä kuin edellinen jolloin hyppäsin vessassa 1½ tunnin välein. Olis juonut liikaa illasta. Ja muutenkaan en omista mitään 'seurapiirirakkoa' mikä erinäisissä asioissa on otettava huomioon.
Mies piti välillä unissaan kiinni niin lujaa, että en meinannut päästä vessaan lähtemään. Sillä kun on ollut rankka viikko niin ollaan nähty vain oikeastaan aamuisin ja illalla se onkin sitten mennyt melkein heti nukkumaan kun minä olen tullut kotiin. Oli kuulema ollut ihan ikävä. 
Ensimmäisen kerran kuulin aamulla töihin lähtiessä linnun laulua. Tuli hyvä fiilis vaikka väsyttikin.
Raahasin aamusta Miehen kanssani kauppaan, mutta jostain syystä se mitä alunperin oikein lähdin hakemaan jäi sitten kuitenkin ostamatta. Eli koiralle riisiä ja tuore kurkkua. Jostain syystä oli pää aivain tyhjä kaupassa. Se sitten tietää huomenna kauppa reissua. Onneks on kaupat auki sunnuntaisinkin nykyään, vaikka kai sitä tulis toimeen vaikkei olisikaan. Onhan sitä tultu ennenkin. Ostin kolme rasiallista viinirypäleitä ja Mies oli jo sen näköinen, että se epäili mun seonneen. Testasin virkaamaani hedelmäpussiakin. Toimii. 
Kotona luurailin sellaista netti sivustoa kun pieni päätös päivässä. Siellä voi laskea yhtä jos toista syömiseen liittyvää. On jokseenkin mielenkiintoinen sivu. Ja siellä on jos jonkinlaista laskuria. Enpä ole kerrennyt vielä oikeastaan kuin raapaista pintaa. Sieltä löytyy jopa se kauanko pitää esim. rakastella tai ikkunashoppailla, kuluttaaksesi tietty kalorimäärä. Enää ei lasketa pelkästää kävely yms. tylsää tyyliin. Piti oikeasti hihittää itsekseen. Kunhan kerkeen ja jaksan niin tutkinkin tuon osion hiukan tarkemmin.

Töissä aamulla työkaveri ihmetteli, että mikä on kun ei tämä lehmä muistakaan nyt potkia...kunnes huomasi...väärä lehmä. Ihme oli ettei potkinut, kun se pyyhittiin ns. väärältä puolelta eli siltä puolen johon se ei ollut tottunut. Jotkut lehmät saavat kauhean sätkyn jos menee pyyhkimään väärältä puolelta vahingossa.
Molemmat siemennetyt elukat sitten tänään veresti eli päin hittoo meni.
Töistä tullessa ojasta tielle asteli rauhallisen arvokkaasti melkein suoraan auton eteen joku metsäkanalintu. Pyyksi se sitten googlen avulla paljastui. Ensimmäinen ajatus linnun nähtyäni olikin, että missähän menee meikäläisen metsästyskortin lukuaineisto, että siellä olen sen linnun nähnyt ja minun pitäisi tietää mikä se on, mutta kun en ole vuosiin moista nähnyt ja se kortti on edelleen suorittamatta.  
Nyt oli viimeinen ilta siinä talossa ja sai sitten rauhassa illalla vielä saunoa, kun huomenna on vapaapäivä. Arvatkaa kuka taitaa huomen aamuna nukkua perse homeessa, kun Mies nousee ennen sian pieremään töihin. Minä kyllä aluksi suunnittelin, että nousen samaan aikaan ja lähden Kauhun kaa aikaiselle aamulenkille, kun ei ketään vielä liiku (posteljooneja ei lasketa) On rankkaa herätä aamulla ennen aurinkoa, mutta kyllä se on sitten sen arvoistakin se aamurauha. Huomen aamuna vaan voi olla noita kotiinsa konttaajia vielä siihen aikaan liikenteessä, niin siirrän ylihuomiseen ja otan kiinni univelkoja huomen aamuna.

ps. Anteeksi sekava aikajana, pää sekaisin ja tuo korjaamiseen menis iäisyys. Koittakaan tajuta.