Pihassa oli jollakin linnulla jo täydet lauluharjoitukset menossa, vaikka oli vielä melko hämärää ja kylmää kun aamulla töihin lähdin. Näin töihin mennessä sekä rusakon että hirven. Siitä milloin näin aikaisemmin hirven en edes muista. Kovin ovat kahdessakymmenessä vuodessa vähentyneet. Silloin, kun aloitin nämä työt näki hirviä ainakin kerran kuussa usein viikoittain jopa päivittäin tietyillä seudulla. Nykyisin ei niilläkään seuduilla enää ole sellaisia laumoja kuin silloin. Eikä tästä voida pelkästään susia syyttää, koska hirvet vähenivät jo muutama vuosi aiemmin, ennen kuin susista kukaan puhui sanaakaan.
Kauhun etutassut oli taas lupsuteltu vähän liikaa ja mietin mitä tekisin niiden suhteen. Otin auringonhattu uutetta ja pyyhin sillä varpaan välit ja alapuolen. Sitten nappasin 'tassutossut' (ostin joskus kovia pakkasia varten) ja sujautin tassut tossuihin. Alkuun sen kävely oli vähän sellaista tassuttelua, mutta pian se muuttui ihan kunnolliseksi kävelyksi ja Kauhu tottui tossuihin. Miestä piti komentaa ettei sille nyt saa missään tapauksessa nauraa vaan sitä pitää kehua. Hyvin sai tossut olla päivän tassuissa ja jopa sen ajan kun se olin töissä ja se oli yksin kotona minun ollessa töissä ja Miehen lähtiessä kavereidensa luo 100 km päähän. Otin tossut pois tassuista kun tulin töistä kotiin. Ne näytti paremmille kuin aamulla. Eikä Kauhu enää ontunut niin paljon kävellessä.
Ternimaidoa pullotin ja laitoin pakastimeen. Mies vei pari pullollista mennessään kaverilleen, tai paremminkin sen vaimolle.

Illalla menin sitten vaihteeksi miehen autolla töihin ja se oli yhtä tuskaa. Siinä ei kuulema ole mitään vikaa ja auto nykii yhä edelleen ja meinaa sammua risteyksissä. Jos olis mun auto niin kyllä olis jo aikaa sitten huoltamolla ollut. Saas nähdä koska se taas tekee tekov***n ehjään per***seeen. Tai laukeaa lopullisesti.
Vasempaan ranteeseen on noussut outo patti. Kai se kapinoi tuota suurta virkkaus määrää. On joskus ennenkin tehnyt samaa. Ei ole ainakaan vielä kipeä.
Kameraa päivällä liikkeestä kyseli, että onko sieltä huollosta mitään kuulunut, mutta ei ollut vielä silloin. Soittivat sitten siinä vaiheessa kun olin töihin lähdössä, että kamera oli tullut ja sen huolto oli mennyt johonkin erikoistakuuseen.