Nukuttiin aamulla puolille päivin, kun niin myöhään meni nukkuminen. Mies meni nukkumatta käymään töissä ja minä lähdin samaan aikaan Kauhun kanssa nukkumaan. Vieraskin lähti vasta siinä vaiheessa. Samapa tuo kun ei ollut työpäivää edessä. Kauhukaan ei halunnut herätä yhtään aikasemmin.
Jätin miehen vielä nukkumaan ja kömmin itse alas ruokkimaan nämä karvakorvat ja itseni. Ja nimenomaan tässä järjestyksessä. Aina tulee ensin hoidettua eläimet ja sitten vasta voi niinkuin itse rauhoittua tutkiskelemaan itselle jotain aamupalaa ja nauttia se rauhassa kun 'lapset' ja mieskin on evästetty.
Soturiprinsessa piti kauhean naukumisen taas, että ULOS !!! TAHTOO ULOS !!! Aikani sitä kuunneltuna päätin pistää neitille valjaat ja viedä sen ulos. Kiltisti se sitten odotti valjaat päällä, että kerkesin kiskaista takin niskaani. Ulkona tulikin hienokseltaan vettä. Se olikin neitokaiselle pieni yllätys, kun ei keli ollutkaan mikään mukava ja lämmin vaan kylmä ja märkä. Eipä mennyt varmaan kuin kolme minuuttia, kun se pyytikin jo takasin sisälle, kun tassut kastui. Sisälle tuli samalla oven avauksella, myös Kauhu. Minä kun pystyn ulkoiluttaa kaikkikin nuo meidän nelijalkaiset yht'aikaa, mutta jos mies ulkoiluttaa Soturiprinsessaa, niin Kauhu pitää ottaa sisälle.
Katsoin pakastimeen aamupala leipää kaivaessa ja tuli siihen tulokseen, että meillä ei kyllä käydä ainakaan viikkoon kaupasta hakemassa muuta kuin korkeintaan salaattitarpeita. On ollut sen verran taas tässä hamsterin vikaa, että nyt kyllä pitää jo välillä tyhjätäkin noita pakastamia.

Iltapäivällä lähdettiin sitten tuttujen luo mökille. Autolla ei päästy perille asti vaan viimeiset pari sataa metriä tarvottiin polkua pitkin. Polku ei ollut mikään helpoin kuljettava enää, kun siitä oli tullut jo sellainen tampaantunut liukas mökkylä ura. Tosin heti kun autolta lähdettiin, niin putosin polulta ja upposin lumikasaan polveani myöden. Välillä tarvoin reilusti lumessa, kun sitä oli vähemmän. Siellä oli helpompi kulkea, kun polulla yrittää pysyä pystyssä. Kauhukin pääsi mukaan. Tosin se ei päässyt 'tyttöjen' kaa tekemään tuttavuutta, saipahan olla ulkona ja juosta vapaana mökin ympäristössä, vaikka suurimman osan ajasta sillä kuulosti olevan huoli, että mihin se 'äiti' katosi ja missäs 'iskä' on? Se kun ei päässyt mökkiin sisälle missä 'tytöt' on ettei suotta tuu rähjää. Mutta kuistille se päästi pientä tihkusadetta suojaan. Saunomassa se oli meidän naisten kaa (tosin vain lepäilemällä pukuhuoneessa) jonka miehet olivat lämmittäneet hyvin, vähän turhankin hyvin, kun ei tarvinnut kertaakaan edes löylyä heittää.
Puhuttiin naiset naisten juttuja ja miehet miesten juttuja sekä pelattiin loppuillasta lautapeliä, syötiin makkaraa ja muisteltiin menneitä. Ja miehet lähinnä nauttivat jonkun verran miestä väkevämpääkin. Yht'äkkiä vaan tajusin, että kello on...miljoona!!! Ja mulla on aamulla herätys vähän yli neljä töihin!!! Miehen liikkeelle 'houkutteleminen' vähän kesti. Lopulta minä lähdin Kauhun kaa edeltä taskulampun kaa ja kehuin lähtiessä, että jos mies ei ole autolla vartti sen jälkeen kun sinne olen saapunut niin se saa jäädä sinne. Matka kesti tälläisellä pyöreellä persjalkaisella pimeessä taitella 10 min. Eikä se olisi sinällään mitään haitannut, vaikka oli jäänytkin, kun sillä on nyt kaks päivää vapaata. Kyllähän sekin lopulta rämpi kännykän valossa polku pitkin autolle (aikaa tosin oli enää viis minuuttia.). Matka oli kuulema ollut polkua pitkin varsinainen Via Dolorosa. Kello oli yksi, kun lopulta oltiin kotona ja vartin yli, ennekuin meikä oli sängyssä Kauhun kanssa Miehen jäädessä alakertaan nörttäämään.
Outoa oli että kun tultiin tuohon naapurin kohdalle, joka asuu tuossa tien toisella puolella, siellä syttyi valot kuistille ja pihavalot. Ja kun käännyin pihatielle sen naapurin pojan pihan piha valot syttyivät (pojan talo noin sadan metrin päässä ja yksi talo siinä välissä). Eipähän tarvinnut liukastella kotipihaan ihan pilkkopimeässä. Mutta jotenkin outoa tuo valojen syttymiset. Tuon naapurin vielä jotenkin olisi voinut selittää liiketunnistamisella (tuskin se autosta olis ottanut, mutta jos pihasta lähti jokin eläin joka sai sen aikaan samoin pojan talon valot) mutta se viive...Jaa, no, ehkä sen 'jäniksen' vauhtiin vois sen ajatella. Jos se juoksi sitten sinne asti...