Aamu alkoi nautinnollisella venyttelyllä sängyssä.
Alakerrassa odotti kuivurillinen lihaa kääntämistä joten ei nyt sitten voinut kovin kauaksi aikaa jäädä tuonne sängynpohjalle venymään. Meillä Mies tekee itse kuivalihaa Anttilasta tilatulla Abc, Hyötykasvikuivuri. On kuulema paras lihan kuivatuksessa toimiva kuivuri. Kuivaliha tehdään naudan sisä- tai ulkopaistista (kai hirvi ja porokin käy). Liha leikataan ohuen ohuiksi siivuiksi (onnistuu parhaiten hieman jäisenä). Siivut sitten marinadiin 12-24 tuntiin. Ja sitten kuivuriin. Kuivataan ensin 4 tuntia ja sitten lihapalat käännetään ja kuivataan toiset 4 tuntia. Marinadin Mies on ottanut jostain Pelit-lehden numerosta. Tämä meneillään oleva satsi lähtee Miehen mukaan viikonloppuna Ropeconiin. (=roolipelaajien tapahtuma) Saa siellä napostella pelin aikana. Nyt sen sitten näkee miten hyvin se säilyy(siis jos ei heti tule syödyksi) kun on tällaiset kuumat ja kosteat ilmat. Yleensä se on ollut varsin nopeasti katoavaa. Mitä tuon hinnaksi sitten tulee?. 1.5kg ulkopaistia maksoi 24€, siihen marinadit n.3€ ja sitten kuivurin sähkön kulutus (ei mitään hajua)..öö...10 senttiä. Eli karkeasti laskettu (arvattu) hinta olisi 27.10€. Valmista tuotetta yli 0.5 kg (vaikee mitata, kun siinä on aina jokin 'rottahävikki'). Sama netistä ostettuna Beef Jerky 50g 3,20€ eli tuo puoli kiloa maksaisi 32€ + postimaksu. Ei hirveän paljon halvempaa, mutta jos toinen haluaa tehdä ja saa mielestään niin tehköön mun puolesta. Joutuu tekemään sen kaiken ihan itse. Ja myös putsaamaan kuivurin. Nyt vaan lupasin vähän jeesata, ettei ihan aika lopu kesken vuorokaudesta.

Naapurin poika taas ajoi mopolla niin, että katsoin parhaammaksi ottaa Kauhun sisälle. Se kun ei mitenkään rakasta sitä pörräämistä vaan rupeaa ennen pitkää haukkumaan. Hermoille se käy välillä muillakin. Poika on siis laikäinen ja ajaa niiden pihaan menevällä yksityistiellä.
Ihmettelin miehelle sen kotiin palattua outoa laatikkoa pakastimen päällä. 24” Samsungin littunäyttö sen äidin koneeseen. Että MITÄ? Tarvitsee kuulema kun taittaa jotain kirjaa. Voi taivas! Eikä pienemmällä olisi pärjannyt? Sillä on jo yks littunäyttö. Ja pöytäkoneen lisäksi 17” läppäri. Eli nyt sillä on nyt sitten siinä pöydällä kohta KOLME näyttöö. Luulis nyt saavat yhden kirjan taitettua vähemmälläkin. Saahan lehtitoimittajatkin lehden taitettua, eikä niillä ole kuin yksi näyttö. Tietysti heillä on ihan viralliset ja hyvät softat. Olisihan se heillekin helpompaa jos olisi kaks näyttöä, mutta...No, eihän siinä mitään jos on rahaa millä mällätä. Itse olisin kyllä miettinyt ennen sen softaan sijoittamista, kuin uuteen ISOON näyttöön.

Mies nukahti kohta sen jälkeen, kun oli tullut töistä kotiin. Minä hipsin tekemään lettutaikinaa. Maidon loppu uhkasi mennä huonoksi, joten tein siitä lettutaikinaan ja lettuja ennen kuin se menee niin huonoksi ettei siitä saa mitään. Paistelin sitten lettuja ulkona kaasugrillillä valurautapannulla ja Kauhu nukkui vieressä ihan umpiunessa. Minun piti jopa välillä katsoa tarkkaan hengittääkökään koko koira enää. Miestä huutelin hereille kun lähdin paistourakkaa suorittamaan. Vastasi, mutta missään ei oo näkynyt, jos nukkuu niin nukkukoon aamuun asti.
KYHäilyjä väkerrän, mutta mitään ei tunnut tulevan valmiiksi. Jos jotain saa vähän matkaa eteenpäin niin hetkenpäästä huomaan virheen ja saan purkaa saman verran melkein mitä olen saanut valmiiksi.