Loma reissu tuli ja meni.  Tuli sitten kierreltyä vähän enempikin 'tukikohdasta'. Kiitos M ja R ihanista lomapäivistä. Ja Kauhu kiittää 'Lempeää Valkoista' leikki- ja seurustelutuokioista. Tämä kaksikko kun päätti tietysti viimeisenä aamuna, kun oltiin kotia lähdössä, niin karata katsomaan naapurin 'Suurta Lehmää'. Joka ei ollut edes onneksi kotona. ( Nähtiin ohi ajaessa kyseinen koira, eikä todellakaan ollut mitenkään lempeän oloinen vaikka rodultaan pitäisi olla.) Koiria huudeltiin ja vihellettiin hetken aikaa ja lähdettiin lopulta etsimään autolla. Kauhu kerkesi juosta takasin 'tukikohtaan', mutta Valkoinen jäi kiinni naapurin kulmilta ja sai autokyydin kotiin. Lankoja löytyi pari muovikassillista, vähän vauva-juttuja tuttaville ja Miehelle tuliaisiksi juustoa.
Helle iski sitten loman jälkeen töissä ihan täysillä, vaikka lomareissun aikaan oli varsin viileääkin yhdessä välissä. Piti miettiä kaikki mahdolliset selviytymisstrategiat, että selvisi iltapäivän navetasta jotenkin. Oikein lopulta ihmettelin, että selvisinkin niin hyvin kuin selvisin. Ei edes yhtään hiertymää, vaikka helteellä niitä joskus tuppaantuu tulemaan.
Kuulin myös uutisen että olisi häihin tulossa kutsu. Häät on vasta tammikuussa, mutta silti meinaa iskeä paniikki. Mitä lahjaksi? Kyseessä on kuitenkin pari jotka tienaa kumpikin varsin hyvin ja ovat jotenkin 'parempaa väkeä'. Tietty varmaan tulee niille tulee joku lahjalista jonnekin, mutta se sotii pahasti periaatteitani vastaan. Rahatili on minusta jotenkin huomattavasti enemmän ok. Toisaalta haluaisi antaa jotain persoonallista, mutta toisaalta tarpeellistakin. Pitänee rueta harrastamaan tutkimustyötä ja haastatella tuttavia. Ja pistää asia hautumaan. Ehkä saan joskus jonkun idean aamulypsyllä jossain vaiheessa.

Verenpainelääkkeistä on nyt yksi pois ja arvot ihan hyvät. Enpäs pistä lukemia tänne, kun unohdin kirjauttaa ne tuhon seuranta lappuun. Mutta ihan ok olivat. Kävin samalla siellä vaakassa kun 'kotivaaka' ei ole seinässä ukkosten takia.
Ukkosesta tulikin mieleeni eilinen ukonilma. Kaksi kertaa kävin katkaisemassa päävirratkin pois. Kun tuntui että ettei se osaa muuta kuin päällä pyöriä. Oli aikamoinen myräkkä. Pitääkin muistaa katsella mitä se on tuonne metsille tehnyt kunhan saan taas oman auton käyttööni. (Mies on ottanut sen tälle viikolle työautokseen.) Kun ei oikein muuta voinut tehdä otin ja rupesin tekemään sitten ensimmäistä joululahjaa (siis muuta kuin työtovereille) huivia. Toissa iltana harjoittelin Fifi-huivin tekoa jo muutamaan otteeseen. Ja aina se tyssäsi johonkin. Seuraavalla yrityksellä pääsin vähän pidemmälle ja taas tyssäs. Ja kun tuo mohaisr on sitten niin ihanaa purkaa. En kaikkia yrityksiä edes purkanut kun ei kerta kaikkiaan saanut purettua. Lanka vaan poikki ja uus aloitus. Eilenkin aloitin ensin harjoitteluversion ja kun se sitten tuntui sujuvan siirryin aloittamaan varsinaisen työn. Pitää vielä tehdä sille sukat ja lapaset (ja kaivaa peukalon kiilallinen ohjekin jostain) samaan settiin. Ei ole harmainta aavistustakaan tykkääkö kyseinen nuori rouva edes huiveista, mutta teenpähän nyt kuitenkin. Lankana Novitan Rose mohair (ihan uusi tuttavuus) ja puikkoina 4 pyöröt, metalliset (vaativat vielä vähän kesyttelyä) Kaverillekin voisin tehdä samanlaisen jos en heti kyllästy. Innostus iski kun blogeja selatessa olen nähnyt toinen toistaan kauniimpia huivia.

SNY:kin houkutteli yhdessä vaiheessa ja oli ihan hilkulla etten ilmottautunut, mutta sitten totesin, että ei oikeen oo vara, eikä täältä saa oikein mitään kivoja lankojakaan tai muuta mukavaa lähetettäväksi. Katsotaan sitten keväällä uudemman kerran. Houkuttelisi kyllä hirveästi.
KYH. Viimeinen työ valmistui 27.7. Se neulottu 40x40 tiskirätti. Kaikkiaan valmistui puolet (13/26) mikä oli minusta tälläiselle helle kesälle ihan tarpeeksi, kun joka kerta kun jotain rupesi tekemään kädet hikosi niin, ettei hommasta meinannut tulla mitään. Lisäksi viimeisellä viikolla onnistuin polttaa rakon sormeeni uunin ylävastuksessa. Seli seli...