Eilen illlalla innostuin ajamaan vielä Kauhun kanssa saunalle puita niin ettei Miehen tarvitse sitten muuta kuin lämmittää viikolla mulle saunaa. Samalla kasasin laatikoihinkin valmiiksi ettei tartte muutakuin kantaa lämmityspaikalle. Katselin siinä kasaa ja mietin montako kottikärryllistä siinä mahtais olla ajettavaa. Toivottavasti meillä olevat puut piisaa koko talveksi. Vielä kylläkin on se häälahjakuorma lunastamatta. Haluaisin vaan tuon liiterin ihan tyhjäksi ja tehdä sinne sementtilattian ja siihen päälle sitten nuo kuormalavat ja niiden päälle puut. Jos saisin sen toteutettua ens kesänä. Tarttis vaan jostain LÖYTÄÄ rautaverkkoa sinne sementin sekaan sidonta aineeks. Uuden verkon hommaaminen on senverran tyyristä, että mielummin ottaisen jostain vanhaa ja väikkä huonokuntoistakin, kyllä se tuohon hommaan kelpais
  Aamulla ei oikein töihin lähtö meinannut iskeä. Paljon mielummin olisin jäänyt kotiin neulomaan. Navetalla minua odotti yllätys jos toinenkin. Kummankin puolen lehmät oli jo koottu ja osa oli lypsettykin. Piti oiken tarkistaa kello siinä kohtaa, että olenko mä myöhässä tai jotain. Ei, en ollut myöhässä. Emäntä oli ollut aikasessaan. Sitä sitten vähän ounasteli, että jotain on nyt emännällä päivä suunnitelmissa. Juu, kyllä oli. Eu-tarkastaja tulossa maanantaina ja puuttuvat korvamerkit pitäis laitattaa kiinni. Voisinko jäädä koko päiväksi töihin? Öh! Tuota! Jos saan käydä kotona jossain välissä ruokkimassa koiran ja käyttää sen tarpeillaan, koska ei oo Mies kotona, niin onnistuu. Homma veisi matkoineen noin tunnin. 
Umpeenlaitettavat lehmät saivat tuubit utareisiin ja laitettaisiin myöhemmin päivällä hieholaitumelle.

Niinpä pyyhkäisin heti lypsyn jälkeen takaisin kotiin hurukyytiä. Soitin Miehelle, että et sitten kuppaa iltaan asti vaan tulet kotiin, kun en tiedä kuinka kauan joudun olemaan töissä.  Iskin elukoille ruuan kuonojen eteen ja 'potkaisin' koiran ruokailun jälkeen ulos hetkeksi. Sitten taas hurukyytiä takasin työmaalle. Suoraan ruokapöytään. Aikaa suoritukseen tunti ja vartti. 
Ruokailun jälkeen menin siivoamaan poikima- ja vasikankarsinat. Karsinoissa oleville puuttuvat korvikset napsittiin siinä vähän niinkuin ohimennen. Teuraksi meneviltä parsilehmiltä yhdeltä puuttui korvamerkit. Ulkotarhassa olevat pienokaiset huijattiin tuttisangon avulla. Naps ja naps. Oli korvikset korvassa. Liekavassu lopetti kiskomisen kun huomasi, ettei kahta akkaa vastaan kannattanut turhaan repiä, vaikka kuinka oli sonni. Naps ja naps. Taas tuli se osasto valmiiks.

Sitten takaisin pihattoon. Ensin otettiin muutama pian poikivat 'teinien' joukosta ja pistettiin 'pikku sonni' tyttöjen joukkoon pihaton päähän. Sen jälkeen umpilehmät eroteltiin lypsettävistä ja vietiin hieholaitumille. Kellään ei puuttunut korvamerkkiä. Seuraavaksi otettiin käsittelyyn etsiä korvamerkittömät lypsettävistä, joita löytyi tasan yksi kappale. Ei muutakuin lehmä ensin päästään 'teksasporttiin' kiinni, mutta eihän se siinä pysynyt.Sitten lehmä asemalle ja riimu päähän ja putkeen kiinni. Johan pysyi. Kostoksi se kuitenkin paskanti koko aseman mitan poistuessaan takaisin pihattoon. Joten painepesuri kouraan ja aseman lattia pesuun. Sitten mentiinkin ottamaan 'teinitytöt' ulos. Sonni jäi pihatton päähän yksinään. Jalottelutarhasta ne päästettiin yksitellen tai parittain rajoitettuun tilaan missä ne pääsivät turvallisesti tutustumaan sähkölankaan. Kun tällejä oli pari otettu (menivät siis ihan vapaehtoisesti uteliaisuuttaan haistelemaan lankaa) pääsivät sitten pienelle laidunalueelle. Neitokaiset olivat niin rauhallisia, että saivat pian jäädä päikseen laitumelle ja minä pääsinkin jo kotiin. Ja kello ei olut kuin vasta vähän reilu puolipäivä. Ja iltalypsylle ei tarvinnut enää mennä. Olin hiukan hölmistynyt.
Kotiin ajaessa soitin Miehelle ettei sillä sen kotiin tulolla ole mitään kiirettä, kun pääsinkin jo niin aikaisin pois töistä. Sanoi kuitenkin olevansa puolentoista tunnin päästä kotona.
Kotona laitoin sauna lämpiämään. Saunoessa kuuntelin Miehen selon tekoa viikonlopusta ja kerroin sille tilanneeni itselleni Hollantilaiset miesten taistelukorkokengät Varustelekasta
www.varusteleka.fi/product.php Ilme oli näkisen arvoinen. Ilta vietettään elokuvia katsellen ja joululahjoja tehden. Ensimmäiset Joululahjat onkin jo odottamassa paketointia.