Sniif! Sniif!
Nyt se sitten iski. Miehen isä löysi Miehelle 'Seuralaisen'. Tämä seuralainen on tummahko, yllättävän vähän ikäisekseen maailmaa nähnyt, hyvin säilynyt, mutta sisäisesti raihnainen vanhapiika. Tuolla se nyt tuolla ulkona sitä paijaa.
Kyseessä on onneksi sentään vain auto. FORD ESCORT 1.3 C -89/89
Mittarilukema 79 tkm, siisti ja hyväkuntoinen. Katsastettu 7/2010, ajoaikaa 2011 lokakuun loppuun.
Tehtiin mielestämme aikas hyvät kaupat oli senverran siisti ja hyvin pidetty. Kaikista huolloista ja korjauksista oli tehty merkinnät pieneen sinikantiseen vihkoon tai auton omaan huoltokirjaan. Auto on oikeastaan aikamoinen helmi. Se tulee meille oikeasti tarpeeseen kakkosautona, kun tuo meikäläisen auto on jo niin lopussa, ettei sen myyminenkään ole enää järkevää. Ajetaan sillä niin kauan kuin kasassa pysyy. Pelleille pitäis varmaan tehdä jotain, mutta kun sekin maksaa jo hunajaa.
Ai niin. Vanha 'Verrari', koikkaloikkarista loppui ajoaika ja se vietiin miehen kotiin 'Skylinen' ja 'Volon' seuraksi odottamaan viimeiselle matkalle pääsyä. Käskin Miehen nyppiä 'Verrarista' ja 'Skylinesta' penkin päälliset pois ja tuoda tänne. Heitä ne pesukoneeseen ja saan molempiin autoihin uudet penkin päälliset.
Sniif Sniif!!

Mulla on sitten jonkin sortin räkätauti. Miehellä oli ensin muutaman päivän niin ettei se edes yhtenä päivänä mennyt töihinkään (minä kielsin, kun oli ihan tukossa). Minä tietty sain siltä sitten itselleni flunssan alun ja piti itsensä kylmettää vielä tässä joku päivä sitten kun käytiin anoppilassa saunassa ja lähdettiin sitten autolla kotiin. Ei meinaa vielä oikein tajuta, että talvi on tulossa.
Töissä on yllättävää kyllä mennyt paremmin kuin aavistinkaan. Ehkä se että nyt tilalla on kaks lomittajaa niin yhden niskaan ei kaadu kaikki. Lisäksi se on sijaisapua niin maksu hillitsee varmaankin tehokkaasti lisätöiden teettämistä. Ainut arveluttava asia on olleet tilasonnit, jotka kulkee lehmien mukana tuolla pihatossa. Isompi sonni ei korvaansa ole lotkauttanut vaikka sen reviiriltä on rouvat lypsylle keräilty, mutta nuorempi vähän aina kattelee. Väistää kyllä kun napakasti käskee. Mieslomittajille kuulema meinaa joskus uhitella. Sonneilla on kummallakin omat rouvat. Mehän EI saataisi mennä samaan tilaan sonnin kanssa, mutta ei jaksa aina odottaaa, että emäntä tulis ja keräis lehmät lypsylle. Sillä kun tuo lypsylle tulo tuppaantuu ainakin iltapäivällä aina kestämään. Monesti olen kerennyt kerätä molemmat puolet pihatosta odotustiloihin, ennenkuin rouva saapuu paikalle. Minä kun haluan illalla poiskin sieltä navetalta jossakin vaiheessa.

Mies lähtee nyt viikonlopuksi tuonne Etelä-Suomeen ja minä olen yksin kotona 'lasten' kanssa kipeenä. Sunnuntaina vielä pitää mennä töihinkin. Marjapuskat piti tyhjentää lopuista marjoista, mutta ne saa nyt kyllä jäädä, syököön linnut. Olen päättänyt yrittää nyt parin päivän aikana toipua niin paljon, että saa tehtyä ens viikon töitä. Vihaan sairastamista, koska sängyssä makoilu ei juuri koskaan tule kysymykseenkään, vaikka olet kipeenä. Yleensä aina kun olen kipeenä olen jostain kumman syystä yksin kotona.