12.10.

Aamulla satoi töihin lähtiessä, mutta kun lähdin kotiin oli tie ihan jäässä.
Oli tarkoitus, että lypsän 'Hullun hiehon', jos saan lypsettyä, mutta itseään ei saanut tapattaa. No, kyllä jäi lypsämättä kun en sitä yksin saanut edes koppiin. Illalla sitten oltiin taas kaikki paikalla. Mutta tällä kertaa se ajettiin vaan koppiin ja sille syötettiin raksuja ja minä sitten käytin vaan rättiä tissien pesussa ja pistin koneen kiinni. Eikä ollut mitään ongelmia. Voin sanoa, että olin valmiina väistämään heti jos olisi liikahtanutkaan siihen suuntaan että saa hullunkohtauksen. Vain kerran se nosti varovasti takajalkaa, kun maito alkoi loppua. Sitten se vietiinkin umpilehmien parteen pahnoille. Siis ruuaksi saa pahnoja, ettei tuottasi maitoa. Eikä saisi maitokuumetta.

Pari nuorta lehmää järjesti aamuhupia painimatsilla lypsyn jälkeen, kun siivoilin kokoomistilaa. Pieni suomenkarjan lehmä (oikeesti pieni kooltaan) olkoon sitten nimeltään Matami ja suurehko holstain lehmä Proo ottivat vähän mittaa toisistaan. Ensin oltiin otsat vastakkain ja sitten mentiin peräjulkkaa ympäri pihattia, Proo edellä ja Matami tiukasti perässä välillä Proohon vauhtia ahterista tuupaten. Yhdessä vaiheessa sitten pysäytin jo Matamin kun eräs iäkkäämpi rouva oli jäädä jo jalkoihin. Eipä se paljon tahtia hiljentänyt. Hetken puhalti parressa kun en heti päätänyt pois, mutta kun väistin niin hyökkäsi Proon kimppuun kuin kiukkuinen ampiainen. Proo käännähti ja Matamin jalat luiskahtivat ja se kaatui kyljelleen. Proo puski maassa makaavaa Matamia muutaman kerran ja astelin pois muutaman askeleen päähän. Nolona Matami nousi ylös ja asteli lähimpään parteen kuin pohtimaan joksikin aikaa seuraavaa liikettään. Katseli vähän aikaa parresta ympärilleen ja lähti sitten Proon perään kun se lähti liikkeelle. Jotenkin tilanne oli koominen kun Proo on puolta isompi kuin Matami.
Illalla oli jäätävä tuuli kun tulin kotiin. Meni suoraan luihin ja ytimiin. Meinasin jäätyä pystyyn, kun nousin autosta. Äkkiä sisälle.
Ja taas oli netti peli käynnissä. Oli vähällä etten sanonut paria valittua sanaa, mutta tyydyin sitten olemaan hiljaa ja painumaan pian nukkumaan. Se mitä jouduin sitä kuuntelemaan koiranruoka tilausta netissä tehdessäni riitti vallan mainiosti saamaan oloni jo varsin ärsyyntyneeksi.