Kyllä tuosta Miehestä on ihmeesti apua tuolla navetalla, vaikkei lypsyyn mitenkään osallistukaan. Oltiin melkein puolta nopeammin pois navetalta kuin mitä olisin yksin päässyt. Ja kätenikin sai vähän levätä, kun ei tarvinnut repiä rehua eikä juottaa niitä muutamaan eläintä sangolla jolta oli vesiputki rikki. Ja moskakasatkin siirtyivät yhdellä hujauksella oikeaan osoitteeseen.  Joku joskus epäili, että kun me ollaan yhtenä töissä, että tuleeko siitä meidän työnteosta mitään. Mutta kun kerran oltiin niin jopa kysyttiin muutamien yksin tehtyjen lomituksien jälkeen, että tuleekos se mun Mieheni taas joskus mun mukaan. Silloin kun Mies on mukana niin usein me tehdään jotain pientä ylimääräistä mitä ei yksin ollessa oikein kerkee tai jaksa tehdä, mutta jonka tarpeellisuuden huomaa ja varsinkin jos tietää ettei isäntäväen aika ja voimavarat välttämättä aina riitä. Ja silti siihen ei sitten tuhraannu ylimääräistä aikaa. Mutta koska Miehellä on oma työ niin sen apu on harvinaista herkkua loppujen lopuksi. Ja kyllä minä sille sen aina jotenkin korvaan. Kerran, kun se oli ollut mulle apuna 10 kertaa ostin sille palkasi Nintendo Wiin. Nyt pitää pian taas rueta miettimään mitä sille keksisi. Kun aina muistasi kiittääkin. Meinaa joskus unohtua.
Mistä tulikin mieleen... se nimipäivä. Ja ongelma siinä POSTI. Tietäisin kyllä mitä se saisi nimipäiväkseen, mutta saanko sen tulemaan kotiin niin ettei se saa tietää sitä etukäteen? Pitääpäs rueta miettimään ketä pyytää avuksi. Koska en nyt haluaisi antaa sitä t-paitaa lahjaksi, koska sitä se nyt kuitenkin odottaa. Ja taidan säästää sen jouluksi.
Nyt olis tämän illan hommat pikkuhiljaa pulkassa ja sänky kutsua. Talo ja sauna on lämmitetty, vaatteet ja akka pesty ja vaatteet saunalla kuivumassa aamuks. Aamulla olis herätys vähän ennen neljää. Mies on luvannut hoitaa 'lapset'. Eli siivota kissojen vessan ja ruokkia koiran. Käyttää koiran vielä ulkona sitten ennenkuin tulee nukkumaan sitten ku tulee. Nukkui aamulla päivällä puoli yhteen asti. Oli ilmeisesti rankka viikonloppu ja unirytmi ihan sekaisin. 
Eipä mulla ole ennen haukotteleminen koskenut selkään, ennekuin tämän vaivan aikana. Saa Mies lääpätä siihen kylmägeeliä yöksi, kun ei viitsi jatkuvasti särkylääkeitäkään vetää naamaansa. Aamulla sitten tietää onko se hyväksi vai pahaksi.