Nyt sitä tuli vapaata pyytämättäkin ja hyvä niin, on sen verran paljon tehtävää.
Miehelle olen väkertänyt Joulukalenterin niinkuin melkein joka vuosi, sen väsääminen on kivaa. Tänä jouluna on suklaakalenteri. Itse tehtyihin kirjekuoriin(kuhunkin on tulostettu eri kuva) on laitettu pieniä suklaalevyjä. Lidlistä löysin sopivia. Muina jouluina on ollut tavarakalenteri. Yhtenä vuonna oli kalenteri, missä oli joku palvelu kuten hartia hieronta tms. Sen toteuttaminen olikin sitten vaikeampi kuin keksiminen. Ensi vuodeksi taidan tehdä sarjakuvastripeistä kalenterin. Siis 'tulitikkuaskeja', tulostettuja strippejä ja jotain nameja, vaikka liitulakuja. Tämä idea siis itselleni muistiin.
Eilen illalla jäin alakertaan vielä 'tonttu'-hiippailemaan, kun Mies jo koiran kanssa kömpi sänkyyn. Laitoin 'kalenterikuoren' jääkaapin oveen ja kävin teippaamassa vessan seinään Mummo-sarjakuvan, jonka tiesin saavan herran hyvälle tuulelle. Kyseisessä sarjakuvassa Mummo pakkeloi itseään ja on lähdössä neljännen kerran sillä viikolla terveyskeskukseen. Terveyskeskukseen on tullut uusi lääkäri jolle kaikki muorit kilvan jonottavat. Ja kuka onkaan tämä lääkäri? Tri House!!! Kun näin sarjakuvan eka kerran, repesin ihan totaaliseen hörönauruun. Ja kun Mies sitten aamulla ehti alakertaan tuli hetken päästä puhelimeeni viesti: ”LOL! House ja ränkylä!” Päivän kuva oli kalenterissa Jeep Willys josta Mies unelmoi ja kun tänään kerta on Unelman päivä oli kuva siis aikas sopiva.

Kylmät ilmat ovat 'pakottaneet' lämmittämään taloa oikein kunnoilla takan ja hellan voimin kun ei tuota lunta ole niin, että saisi kolattua kivijalan lumen sisään. Se olisi aikamoinen lämmön eristin. Eilen pakkanen lauhtui päivällä n.-5ºC. No, tein sitten eilen koiralle puuroa hellan uunissa joten pidin siellä tultakin tavallista pitempään ja lämmitin takkaakin. No, illalla rupesin ihmettelemään, kun olin pelkkä yöpuku päällä ja tuntui, että hiki virtaa. Sisällä oli lämpöö yli +26ºC. Ei ihme että tuppas hikee pintaan. Nyt aamulla, kun nousin kymmenen maissa, kylläkään ei ollut enää kuin +22ºC. Pitääkin tästä rueta pikkuhiljaa kasaamaan puulaatikoita taas pinolle ja hakee puita sisälle lämpenemään ja kuivamaan. Illalla jos polttaa takallisen puita niin pääsee huomiseen jolloin täytyy taas panostaa lämmittämiseen, kun lauantaina ei ehdi lämmittämään. Silloin pitää lähteä palastelemaan possun puolikas ja tuoda se kotiin. Sitten illalla on lomittajien pikkujoulut. Eihän tässä muuten mitään mutta kun Miehellä on kaveriporukan 'pikkujoulut', jotka kestää koko viikonlopun eräällä mökillä. Minä jään kotimieheksi ja yritän sitten sinkoilla joka suuntaan. Kirottiin Miehen kanssa, että miks kaikki pitää aina osua päällekkäin. Aamulla mies oli töissä naureskellut, kun oli lähtenyt paloautot pillit päällä, että pitää lähteä soittamaan emännälle, että onko se lämmittänyt liikaa. johon eräs pätemistarpeinen naishenkilö oli tokaissut, ettei ne paloautot aina tulipaloja lähde sammuttamaan. Ihanks tosi?   
Käytiin illalla katsomassa sitä vauvaa jonka vauvajuhlissa minä oli silloin aikanaan. Äitinsä tyrkkäsi sen mun syliin ja olin kauhusta jäykkänä. Pelkäsin koko ajan tekeväni jotain väärin. Sain sitten kotiin lähtiessä Mieheltä kuulla olleeni vierailun aikana liian äänekäs. Niinpä niin. Ehkä on parempi etten vieraile siis perheissä joissa on pieniä lapsia. Kun vaan taas muistaisin sen. En huomaa että ääneni nousee, kun innostun joten parempi pysytellä poissa.
Aurinko paistaa nyt tulla ulkona siihen malliin, että spurttaan hakemaan ne puut, ennekun aloitan taas päivän neulomisurakkaa.