Katselin aamulla töistä tullessa naapureiden pihoja ja mietin pitäisikö minun tuntea huonoa omatuntoa meidän sotkuisen pihan vuoksi? Pitäisi kai. Ja tunnenkin, mutta kun ei vaan jaksa ja viitsi aina olla raapimassa ja siivoomassa joka kohtaa. Ja sitten jos jotain innostuu tekemään niin eikö Mies ole sanomassa, että kyllä hän tekee istu sää kattoo sitä sun tätä. Joten se siitä siivoomisesta sitten. Parhaiten saan siivottua silloin, kun se ei ole kotona. Mutta yleensä juuri silloin olen töissä. Ja varsinkin kun sillä on ollut päivätuureja niin vähän. Tarkoitukseni oli siivota talossa perusteellisesti ennen joulua ja laittaa muutenkin joulua, mutta kun siinä sitten kävi niinkuin kävin. Nyt olisi siivousta varten varattu lomaa viikoksi 20. Saas nähdä miten nyt käy, joko taas iskee YLLÄTTÄVÄ 'työnakki'? Vielä se viikko on ainakin ollut 'suunnittelulistassa' vapaana.
Huomenna alkaisi neljän päivän vapaa. Tai niin ainakin listassa lukee. Tosin minä en juurikaan enää noihin listoihin usko. Tuntuu ettei ne juuri koskaan pidä kutiaan.
On muuten ollut jokseenkin raskas pääsiäinen, kun talossa on koko ajan se Sisko kotona ja käynyt sotkemassa aina välillä mun töitäni. Onneksi sinne taloon tulee nyt meidän 'toimialueen' paras lomittaja, joka viitsii sen 'Helunan' kanssa puljata ja tietää mitä tehdä jos ruokahalu katoaa. Jotenkin voin nyt rauhallisin mielin jäädä vapaalle. Mistä tulikin mieleeni se ruokahalulääke!!! Se toimitettiin Pitkäperjantaina (kiitos nopeasta toimituksesta) ja siinähän kävi juurikin niin kuin vähän pelkäsinkin.  Eli jos 'Lääkkeen' hinta olisi ollut tiedossa ei sitä olisi ikinä siihen taloon tilattu. Isännälle ei hintaa ole edes kerrottu. Nyt Sisko uhkaa se palauttaa !!! Sanoin maksavani (161€) koko 5L kanisterin, jos se ei sitä palauta. Kanisteri jää (talon) lomittajien käyttöön niin pitkäksi aikaa kun tämä sairaslomitus kestää. Kun lomitus loppuu vien lopun kanisterin pois. Saa nähdä kuinka käy. Miksi laitan tuollaisen rahasumman kiinni vieraan elukan lääkkeeseen? Oman mielenrauhan ja muidenkin lomittajien mielenrauhan vuoksi. Jos se heittäytyy taas syömättömäksi niin on edes jotain mitä antaa sille. Ja on siellä vielä poikivia, jotka voi sitä tarvita. Kun lomitus loppuu niin se on sitten talonväen oma asia mitä tekevät, mutta meidän olis kuitenkin yritettävä saada homma hoidettua mahdollisimman hyvin. Nyt Heluna on syönyt ainakin osan jauhoistaan, kun ne on maustettu melassisiirapilla ja tarjoiltu monessa erässä pieninä annoksina. Ja maitoakin on taas tissit täynnä. Lääkettä ei ole toistaiseksi tarvittu enempää kuin se minkä kävin silloin sille hakemassa. Parempi niin. Kasvaisi vaan tuo ruoho tuolla pellossa senverran, että saisi sitä nyhdetyksi edes sangollisen sille. Pitäisiköhän käydä vähän haravan kanssa raapimassa peltoa ?
Olen sitten nyt Miehen poissa ollessa tullut opettaneeksi kissoille uuden 'pahan tavan'. Eli kun tulen kotiin olen ensimmäisenä laittanut pannat kaulaan ja vienyt me ulkoilemaan häkkiin. Tänä kesänä on PAKKO rakentaa se isompi ulkoilutarha. Mikä isompi? Siis kunnollinen eikä pelkkä koiranäyttelyhäkki. Aitaverkko ja katto-lpeksi pitää ostaa. Ongelmahan on sinä, että se verkko pitää oikeesti miettiä tarkkaan silmukkakoon mukaan mistä kissa ei mahdu läpi. Se pitää olla kuitenkin tukevaa ettei naapurin kissat pääse kimppuun eikä meidän murtautumaan pois. Ja niin korkeaa tarhasta pitää tehdä että pääsee käymään siellä sisällä siivoomassa. Ja sitten pitää ostaa vielä sellainen 'kissaluukku' tai tehdä itte tuohon ikkunaan johon meinaan tehdä niille kulkureitin tarhaan. Kissat on aikas hiljaa ja tyytyväisiä nyt oltuaan yli kaksi tuntia ulkona ja syötyään sen jälkeen mahansa täyteen herkkuraksuja ja muuta muonaa.
Jahas jos sitä alkaisi suunnitella kohta töihin lähtöä ja sitä ennen veis saunalle puita, että saa sitten lämmittää ku tulee töistä. Saa rauhassa saunoa, kun ei tarvitse hosua illalla nukkumaan herätäkseen aamulla töihin.