"Kylmä Erkki, hyvä merkki, lämmin Erkki, paha merkii." Ei tänään mikään lämminkään ole ollut.

Laihduttaminen pyörii TAAS mielessä niinkuin usein näin keväällä. Mietiskelin tuota Nutrilettiä. Mut hankaluutena on tuo kontrolloiva mies. Kun se oivaltaa mitä olen tekemässä alkaa taas sellainen mun syömisen kontrolloiminen että oksat pois. Ja siitä mä en tykkää yhtään. Ne kyllä vähän lupaili tuolta ravitsemusterapeutiltakin päin, että voisin päästä kokeiluryhmään nyt keväällä. Millon keväällä? Kohtahan on kesä.

Mun piti ostaa jyrsin, mutta niin vaan tuli niille rahoille sitten parempaa käyttöä. Ainakin toistaiseksi.*huokaus*

Tänään innostuis sitten viemään meidän kahden vuoden aikana kertyneet kierrätykseen menevät paperit 'kierrätyslaatikkoon'. Oli kaks isoo paperisäkillistä.Varsinaiset sanomalehdet meiltä menee taloihin tissipapereiks. Pyysin Miestä nostaa ne jo alkuviikosta autooni, että voisin kauppaan mennessä käydä ne nakkaamassa niinku silleen ohikulkiessa. Mutta eihän se sille käynyt vaan kehui että viedään joskus yhdessä. Annoin sitten asian olla. Tänään, ku se nukkui päivällä että nyt tai ei koskaan. Ajattelin että äkkiäkös mä ne säkit nakkaan tuonne Molokkii. Ennen sen tilalla oli ollut sellainen kannellinen roskasäiliö. Tuo Molok tuli joskus viime keväänä. En ole siis kertaakaan edes käynyt sen luona tutkimusretkellä joten yllätys oli melkoinen. Ei sitä säkkiä ollutkaan niin helppo tyhjätä kuin olin ajatellut. Enää en voinut vaan ottaa ja kipata sitä säkkiä sinne tyhjäks. Nyt lehdet oli ongittava säkistä ja heiteltävä toisella kädellä, kun toisella piti pitää koko ajan kantta auki ette paiskaudu kiinni. Niin paljon vitutti että pistin koiranruoka säkinkin sinne. Isomman rehusäkin taittelin vielä kotiin vietäväks. Kaiken lisäksi luukku oli reilusti meikäläisen rinnan korkeudella. Oli mielestäni vähän turhan korkealla.

Samalla reissulla vein pestyt ja paperista putsatut kissanruokapurkit (4 muovikassillista) kans kierrätyslaatikkoon kaupungille, kun sinne oli kuitenkin mentävä tankkaamaan. Kukkamyynnin ohi ajaessä arvoin ääneen menekö hakemaan kuistin parvekelaatikoihin orvokkia vai enkö mene. No menin kuitenkin ja löysinkin just sopivasti 8 kpl/5€. Jokohan nyt olis kesäkukat ostettu?

Sitten ajelin vielä koiranruoka ja -tarvike liikkeeseen, kun havaitsin tässä eräänä päivänä, ettei meidän Kauhulla ole enää kuin yksi hihna ja sekin on näyttelyhihna. (Autossa on varmaan yks jossain siellä.) Sieltä tarttui sitten neljä erilaista talutinta, kynsileikkurit (vanhat on jossain tosihyvässä tallessa) ja 3kg säkki viljatonta ruokaa. Appelsiini-ankkaa. Nyt on sitten hätävararuokaakin. Se koko lysti maksoi n. 100€. Jaa, miksi noita hihnoja noin monta? On vähän eripituista ja muutenkin erilaista. Lyhin on puolimetrinen ( kaupungilla joskus kävellään), sitten kaks hihnaa joista saa yhdistelemällä jopa 2.5m. Mies valittaa, että normihihna on liian lyhyt. Nyt ei sekään ole enää ongelma. Ja sitten yks ihan normaali nahkahihna joka muistuttaa paljon sitä näyttelyhihnaa, mutta ei ole niin hieno.

Pesin myös nyt vasta navettavaatteet ja samalla pyöritin koneessa 20 paria kertakäyttöhanskoja. Ne kun ovat sellaisia paksuja. Töissä käytän yleensä parin/pv. Pesen ne vaan välissä oikein hyvin. Sitten olen laittanut ne pussiin, että käytän kotona sitten puutarhahommissa tai jossain. Monet laittaa joka lypsyn jälkeen suoraan roskiin. Minusta se on jo vähän tuhlaista. Tietysti sitten jos talossa on tälläinen tapa niin sitten asia on ihan toinen. No, nyt minulla on 20 paria puhtaita hanskoja narulla kuivumassa. Mietin kuivamaan laittaesani, kun jokaisen olin ensin kääntänyt toisin päin ja puhaltanut suoraksi, että millä minä estän niitä liimautumasta kuivuessaan sisäpuolelta kiinni. Yht'äkkiä muistin VESSAPAPERIRULLAT. (Minä olen säästänyt vessapaperirullia useimman muovikassillisen, vaikka en ole vielä keksinyt mihin niitä voisi käyttää silleen järkevästi.) Tungin jokaisen hanskan varren sisään hylsyn ja sitten hanskat yhteen vielä varresta niin, että pyykkipoika piti samalla hylsyt hanskoissa. Roikkuu narulla keskisormen päästä.

Tiistaina tuli sitten meidän viimeinen häälahjakin perille. Traktorin peräkärryllinen valmiita koivu halkoja. Ne on ihan kuivia jo. Nyt vaan pitää ottaa ja tyhjätä liiteri, siivota se ja laittaa uudet lavat pohjalle ja sitten puut sisälle. Siinä sitä työmaata vielä piisaa.