Tilasin uudet työsaappaat pari kuukautta sitten, kun huomasin, että toisen saappaan päälliseen oli tullut n 3cm halkeama/reikä. Kysyin tässä noin kuukausi sitten, että joko ne mun uudet saappaat on kenties tulleet, kun reikä oli venynyt mittaa jo lähelle 10 cm. Ei, ei näkynyt varastossa. Soitin taas noin viikko sitten. Ja kuinka ollakaan. Ilmeni ettei koko kenkiä oltu edes tilattu. Ihan kiva. Kengän päälys on nyt kokonaan halki T-muotoisesti, että tee siinä nyt sitten veden kanssa töitä. Sukathan siinä kastuu. Onneksi on kesä. Kun kuulin, että tilaus vasta lähti käskin sitten tilata kahdet samantien ettei tarvitse sitten seuraavan kerran samanlaista rumbaa pitää.

Ongelmahan koko hommassa on lähinnä se ettei meikäläisen koipeen mahdu mitkään Puroforten tai Sievin turvasaappaat. Vaan minulla pitää olla leveä lestiset ja vartiset saappaat. Sellaiset, kun ennen oli Nokian Landet. Ainoat missä mun jalkojen on edes jotenkin siedettävä olla on Nokian Tekno Plussat. Ne on valmistettu samalla lestillä kuin Landetkin. Tosin niitä ei ole ihan täysin tarkoitettu käytettäväksi maataloustöissä, mutta kun niistä löytyy rautakärjet ja pohjasta pistosuoja, riittää mulle. Myöskään ne ei ihan tunnu kestävän niin kauan, kuin vanhan ajan kunnon Landet kesti, mutta pääasia ettei ne purista jalkoja mistään. 8000-12000 askelta päivässä ei oteta töissä huonot saappaat jalassa. Painavammathan nuo huomattavasti enemmän kuin Purofortet tai Sievit, mutta kaikkea ei voi aina saada. Hulluinta tässä on, että en voi hakea saappaita mistään liikkeestä suoraan, vaan kaikki pitää kierrättää toimiston kautta. Jos olisin saanut hakea saappaat suoraan ja vaikka ne olisi jouduttu sieltäkin tilaamaan olis minulla ollut jo ehjät saappaat kauan.

Nyt on sitten minun mittatilaustyönä teetetyt työkamppeet sitten vihdoin tulleet. Ajattelinkin jo että ehtiikö syksy saapua, ennen kuin kesävaatteet ehtivät perille. On siinä samassa setissä kyllä muutamia talvivaateitakin. Onhan nyt sitten työkamppeetkin 'firman' puolesta. Saa nähdä kauanko kestää ja minkälaiset nyt ylipäänsä ovat edes päällä. Itselle saan ne nyt maanantaina, vaikka päätoimistolla ne ovat nyt olleet jo ainakin pari viikkoa, kun Johtava tulee taas tänne toimistolle käymään. Työvaateiden tarve pitää nyt osata ennakoida ainakin kuukautta etuajassa. Mittatilaustyönä tehtävissä vielä kauemmin. Jopa 3-4 kk.