Ostin itselleni läppärin ihan vain sen vuoksi, että saan kirjoitella juttuja silloin sängyssä tai jossain muualla, kun sille tuntuu enkä vaan kinteästi silloin kun olen kotona kiinteän pöytäkoneen luona.Tunnettuahan ettei ajatukset tietenkään silloin kulje kun otat ja istut siihen koneen ääreen, vaan juurikin silloin kun olet mahdollisimman kaukana siitä. Lisäksi halusin koneen jolla voi silloin tällöin pelatakin, silloin harvoin kun sattuu olemaan inspiratiota ja aikaa. Pöytäkone jää silti edelleen nettiselailua ja sellaista varten. Mielenkiinnolla odotan koska Miehessä alkaa ilmetä mustasukkaisuuden piirteitä tätä uutta ’leluani’ kohtaan. Olen noin yleisesti tehnyt havainnon, että siinä vaiheessa, kun naisella on jokin muu mielenkiinnonkohde kuin se mies, vaikka vain hetkenkin, iskee miehiin hirvittävä huomionkipeys.

Vanhan koneen kanssa alkaa olla jo joidenkin blogien lukemisen kanssa todella ongelmia. Osa avautuessaan kaataa koko koneen ja osasta turha haaveillakaan esim. kommentoimista, jos ne yleensä jaksavat kunnolla edes avautua. Lisäksi on tiettyjä aikoja vuorokaudesta, että en edes pääse koko nettiin omalla koneellani, kun taas samaan aikaan Miehen koneen kanssa ei ole mitään ongelmia. Kyllästyi lopullisesti kesällä siihen että olin aika tavalla riippuvainen tietyissä asioissa Miehen koneesta ja hänen koneestaan, vaikka minullakin oli kone. Minun kone oli (tai siltä minusta ainakin tuntui) se mahdollisimman halvalla kasattu ns. ’kauppakassi’ (autovertaista lainatakseni).Vähän tyyliin kunhan se nyt jotenkin toimii. ”Se ei saa olla niin tehokas, että ’Susinoita’ voi pelata sillä samoja pelejä kun me (tarkoitti kavereitaan).”  Tuo lause jäi kaivertamaan jonnekin tuonne taka-alalle ja pääti silloin, että odottakaahan...Monta kertaa kierrellen puhuin läppärin hakkimisesta itselleni ja aina minut tyrmättiin.

Lopulta lopetin puhumisen ja marssin tutun ATK-myyjän juttusille. Marssin hänen luokseen heinäkuussa ja koneen sain käteeni nyt 2. joulukuuta. Hyvää kannattaa aina odottaa, vaikka odottavan aika onkin pitkä. Tiedettiin heti millaista konetta oltiin hakemaas ja mitä siltä tultiin vaatimaan. Pääkriteeri oli, että Minecraftin täytyy pyöri. PISTE. Ja hinnan olisi silti mielellään oltava edes kohtuullinen. Siis muistia oli löydyttävän. Löydetiinkin heti tarkoitukseen sopiva kone erään merkin sivuilta, koska oli heinäkuu ja Suomessa lomakuukausi, ei maahantuojilla tapahtunut siis mitään. Ok. Mutta kuinka ollakkaan. Seuraava kuukausi oli elokuu, lomakuukausi muualla maailmassa... En minä moisesta hermostu. Pitkin syksyä kävin silloin tällöin kysäsemässä miten homma edistyy. Ei edisty ei. Maahantuojilla ei ollut mitään hajuakaan koko koneesta. Olimme ihmeissämme. Merkki mainosti konetta sivuillaan hintaan joka oli suorastaan ihanteellinen, mutta muuten kukaan ei tiennyt asiasta mitään. Lopulta myyjä oli antanut periksi ja ruennut etsimään vastaavaa muilta merkeiltä. Hinnat olivat samantasoisilla hunajaa. Ja löyti sitten tämän minun nykyisen Läppärin. Tämä on hieman huonompi (vähemmän muistia) kuin Haamussa (sillä nimellä rupesimme sitä alkuperäistä nimittämään), mutta muuten kyllä ihan loisto kapine. Jopa Miehen mielestä, joka nyt tietää näistä asioista kyllä jonkun verran enemmän kuin minä.

Oppettelemista tässä kyllä on. Asioita kyllä helpotta tuo oma mikrotuki, vaikka se onkin innokkaampi tekemään asiat suoraan, kuin neuvomaan minulle miten asiat tehdään. Esim. onnistuin kadottamaan koneelta kokonaan Operan nettiselaimen pari päivää sitten. Miten? Älkää edes kysykö, en todellakaan tiedä. Mies haki sen uudelleen netistä toisen valmiiksi asennetun selaimen avulla, mutta ei suostunut neuvomaan minulle, että miten se sen teki. On se mullekin neuvottu jollain kurssilla, mutta viimeisimmästäkin kurssista on jo kohta kymmenen vuotta. Ei voi muistaa.

Nyt on minunkin aika pistää kone kiinni ja rueta nukkumaan. Mies ja Kauhu ovat jo tuossa vieressä nukkunut toista tuntia. Onneksi Kauhu nukkuu tuossa lattialla. Jos se olisi vielä tässä sängyssä valtaamassa tilaa niin se olisin pian minä joka nukkuisin lattialla. Hyvää yötä. (klo 23:58)