Eikö mikään saa enää olla entisellään.frown

”Eläinsuojelujärjestö PETA vaatii, että saksalaisen Jägermeister-liköörin nimi vaihdetaan. Petan mielestä suursuositun juoman nimi ihannoi metsästämistä ja ehdottaakin tilalle nimeä Waldmeister (tuoksumatara). Ehkä tässä tapauksessa tyhmä ei ole kuitenkaan se, joka vaatii, vaan se joka toteuttaisi vaatimuksen...”

Tuntuu ettei heillä ole oikein tietoa mistä puhuvat ja mitä ovat vaatimassa.sad

”Wilhelm Mast perusti Mast-Jägermeister SE:n 1878 Wolfenbüttelissä, Ala-Saksin osavaltiossa. Yrityksen pääkonttori on edelleen samassa kaupungissa. Jägermeister-yrttiviinan keksi hänen poikansa Curt Mast vuonna 1934. Nykyään Jägermeisteria myydään yli 60 maassa. Yhtiö on edelleen perheomisteinen, eikä sillä ole muita kansainvälisiä tuotteita omistuksessaan.”

”Etiketissä oleva Pyhän Hubertuksen symboli kuvaa metsästäjien suojeluspyhimystä. Hubertus oli eurooppalainen ylimys joka eräällä metsästysretkellään näki saksanhirven jonka sarvien välissä hohti risti. Tästä seuranneiden tapahtumien jälkeen hän päätti kääntyä kristinuskoon ja alkoi varjella metsän eläimiä, jotta kannat säilyisivät myös tulevaisuuteen. Hänestä tuli myöhemmin piispa ja pyhimys. Curt Mast monien aikalaistensa tapaan harrasti metsästystä ja halusi kunnioittaa Pyhää Hubertusta laittamalla hänen symbolin tuotteen etikettiin. Etiketissä vihreässä kehyksessä kiertää myös tunnettu metsästäjien runo.

Saksaksi:Das ist des Jägers Ehrenschild, daß er beschützt und hegt sein Wild, weidmännisch jagt, wie sich’s gehört, den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.

Englanniksi vapaa ja riimitetty käännös on:This is the hunter’s badge of glory, That he protect and tend his quarry, Hunt with honour, as is due, And through the beast to God is true.”

Erittäin vapaa suomennus;smileyTämä on metsästäjän kunniamerkki siitä, että hän suojelee ja pitää saaliistaan huolta. Hän metsästää kunnialla ja on oikeudenmukainen. Ja kunnioittaa Luojan luomia olentoja.

”Tuote on suosittu metsästäjien palkintojuoma joka nautitaan jahdin päätteeksi. Tästä perinteestä on myös muodostunut yleinen tapa nauttia tuotetta ryhmässä ja juhlistaa sillä jotain onnistunutta suoritusta tai jälleen näkemistä.”

Ollaan mitä mieltä tahaansa metsästyksen tarpeellisuudesta on tuo kuitekin minusta aikanaan tehty sen kunniaksi. Metsästäjät yleensä kunnioittavat luontoa.yes

Tämä teksti on nyt aika pitkälle suoraa lainausta w-i-k-i-p-e-d-i-asta, mutta aihe vaan sai jotenkin niskakarvat nousemaan pystyyn.

245A1194L1192N02P71K