Voihan Tasmanian tuholainen* sentään! angryTuli käsky M-E-L-A-L-T-A.
Nyt sitten alkaa loputon säästö. Lomittajien työpäivät ovat liian pitkiä.frown Eli meitä pitäisi osa-aikastaa. Mutta... melkein samassa lauseessa meidät pitäisi pitää täyspäiväisinä. ”Suo siellä vetelä täällä.” Nyt ei saa sitten enää työajatkaan ylittyä kuin korkeintaan ½ tuntia päivässä. Ilman selitystä, eikä jatkuvasti. Kivaa. Jos työaika ylittyy niin ettei isäntäväki korjaa työaikoja, niin meille ei sitä ylittyvää työaikaa makseta.surprise Ilman pätevää syytä.? Tässä tullaan sitten siihen, että me ’hitaat ja tunnolliset’ lomittajat joilla työntekoon menee aikaa aletaan kärsiä.no Tai ainakin työn jälki kärsii. Lisäksi on sitten vielä tilat joilla työaika ylittyy kaikilla lomittajilla, mutta työaika ei lisätä tilan vähäisen eläinyksikön takia. Tilallisillehan tämä pitäisi myös tiedottaa pikimiten, mutta taitaapa jäädä tiedottamatta niinkuin jäi mobiliinkin käyttöoikeudetkin.no On meinaan ollut pieni selittäminen ettei sillä saa soittaa siementäjää/eläinlääkäriä/lypsykoneen korjaajaa yms. Ja toimisto väittää siitä lähettäneensä tiloille tiedotteen, mutta kun kukaan ei moista muista lukeneensa. Joukkomuistinmenetys?
Eikä tässä vielä kaikki. Lisäksi on tulossa ns. kilometrikatto. Yli 15000km/v meneviä kilometrejä ei makseta.surprise Eikä ns. päiväkäyntiä saisi enää verovähennyksiin. Joku älykäs kun oli väläyttänytenlightened, että me vaihdetaan autoja matkakorvauksilla. No, jos siihen joku pystyy, niin sen auto kulkee varmaan kuskin tuottamalla metaanilla.laugh Just joo. Nytkään maksettavat matkakorvaukset eivät riitä kuukauden polttoainekuluihin.no Varsinkaan niillä joilla on vanhempi bensauto. Ja pakko on olla alla toimiva menopeli. Ei siitä isännät kauheesti tykkää kun ilmoitetaan, ettei pääsekään töihin, kun auto ei toimi.sad
Lisäksi koulutus tullaan luultavasti karsimaan minimiin ja TYKY-päivät (varsinkin kaksi päiväiset) ovat luultavasti tämän vuoden jälkeen vain muisto menneisyydestä ja siitä kun meitäkin kohdeltiin vielä ihmisinä.
Saisivat tulla sieltä pöydän takaa käymään muutaman viikon työhön tuttustumiseen tänne kentälle, että tietäisivät edes vähän mistä täällä on kyse.indecision Ei kaikki maatilat ole viimesen päälle koneellistettuja robottitiloja. Vielä se paska liikkuu likasvoimin navetasta lantalan. Ja maito juoksee ripein jaloin tankkiin kannussa tai jopa ämpärissä. Ja monella vasikalla on nopeasti juokseva vesi, kun vesiämpärin kantaja liikkuu.

Enää ei puhuta työssä jaksamisesta vaan täysin tehokkuudesta. On unohdettu se ihminen. Ja se ettei ole kyse koneesta vaan elävästä olennosta. Partapappa kirjoitti niin hyvin asiasta etten rupee kaikkea toistamaan. Siinä on vähän muutakin mutta asiaa ja totta joka sana. Lainaan tähän osan. Käykää lukemassa loput täällä.

”Työmailla on hirvee tahti. Pitäs olla tehokas ku joku hemmetin ropootti. Ei ihmist sellassee oo luotu. Ihmisen tarttee saaha välil rauhas pitää paussii, nostella kintut pöyvvänreunalle ja ottaa vartin tirsat.

Kaikki johtuu siitä, et hemmetin rikkaat omistaa ison osan firmoista ja he haluuvat mahollisimman korkeeta tuottoo. Tuottoo lisää ja mahollisimman paljon, vaik ittel on jemmassa rahanpaskaa, kultaa jalokivii ja muuta omaisuutta niinpal, ettei niit ees tulevat sukupolvet saa tuhlattuu parii tuhantee vuotee, jos säällisesti viittivät porhojen penikat elellä.

Se on kumma omituisuus joissain ihmisissä se pohjaton ahneus. Lisää on saatava keinolla millä hyvänsä. Jos narikka eli firma ei tuota omistajillee pää-omatuloja tarpeeks, potkitaa osa sakist leipäjonoonjatkeeks ja sitte lopusta porukasta revitää irti entistä enempi. Ja taas kansa voi pahoin, tekee itsareita ja palavat loppuun.”

Näihin viisaisiin sanoihin on hyvä lopettaa.

*)"Tasmanian tuholainen. Tasmanian tuholainen on tutkimuksissa osoittautunut kromosomihäiriöiseksi, mutta samalla lisääntymiskykyiseksi tupajumin ja alkuapinan risteytymäksi, jonka erityispiirteitä ovat mm. kyky puhua kuten ihminen ja kyltymätön halu syödä kaikkea yleisesti syötäväksi kelpaamatonta." (http://hikipedia.info/wiki/Tasmania)