No niin saarnaajat. (Tarkoitan ovelta ovelle kiertäviä.) Sopii tulla vierailulle...Nyt on ovessa semmoinen merkki, että oikein mielenkiinnolla odotan seuraavaa vierailua. Vääntelin muutamaa oksaa aikani kuluksi sen kummempia ajattelematta ja yht’äkkiä tajusin pitäväni kädessäni pentagrammia. No, höh. Sitten tulin vilkaiseeksi portissa olevaa koirasta varoittavaa taulua ja taas risuteostani ja purskahdin nauruun. Hähäh. Pikkuisen vielä korjailin ja ripustin ulko-ovessa roikkuvaan naulaan. Saavat tulijat hiukan miettiä mihinkä ovat nokkansa tunkemassa...

On muuten aikas mielenkiintoista tämä firmojen toiminta. Siis tarkoitan nyt nettifirmoja. Olen tilannut tässä viime aikoina erinäisiä juttuja vähän sieltä sun täältä. Alkaa vaikuttaa, että mitä suurempi ja ns. kansainvälisemmästä firmasta on kyse, sitä pitempi on toimitus aika. Olen tilannut muutamalta ihan pieneltä firmalta ja tuote on ollut postilaatikossa, ennekuin olen edes tajunnut kaivatakaan. Sitten samasta firmasta tulevat samaan aikaan tilatut tuotteet puolen viikon erolla. Ja eräs joka myy myös toisillekin firmoille ns. taidetta ilmoittaa kyllä tilauksen vastaan ottaneeksi, mutta mitään muuta ei juuri olekaan kuulunut ja tilauksesta tulee kuukausi ensi viikolla. Muistan sen siitä, koska tilaamani tuote oli kuun loppuun tarjouksessa ja tilaus lähti matkaan n. 10 min ennen keskiyötä :) Oli pakko tilata. Ja kaikki firmat ovat olleet suomenkielisiä, mitenkäs sitä nyt kielitaidoton ulkomailta tilais. Mikä on toisaalta vaan hyvä, koska välillä näkee sellaisia juttuja noissa ulkomaalaisten kaupoissa, että kämppä täyttyy syvistä huokauksista.

Kuinkahan monessa kunnassa on jo jaettu kansalaisopiston tarjonta lehtinen? No, ei täällä ainakaan. Jaetaan ehkä vk 36 ja ’työt’ alkaa 9.9. eli heti seuraavana maanataina. No, eipä tarvitse meikäläisen ainakaan edes haaveilla mihinkään muuhun, kun korkeintaa johonkin liikunta ryhmään pääsevänsä, joka ei muuten nappaa sitten pätkääkään. Joten päätin aloittaa sitten ihan omatoimisen harrastuksen joka ei ole sidottu mihinkään aika tauluun vapaa-ajan suhteen. Eli teen sitten, kun on aikaa. Ajattelin opetella kallirafista kirjoitusta. Ja ennen kaikkea vielä jos oppisi tuota todella vanhaa kirjoitusta missä f:n ja s:n ero on hiuksen hieno ja k on ihan oma persoonansa, muutamasta muusta puhumattakaan. Sitä ei enää kovin moni osaa lukeakkaan. Isä senkin mulle joskus opetti, siis sen vanhan tekstin lukemisen. Ja haluan opetella kirjoittamaan oikealla musteella jossakin vaiheessa. Nyt on ensin täytekynä, myöhemmin tulen kyllä kokeilemaan vielä oikein sulkaakin. Oppikirjan saan hakea alkuviikosta postista. Lähin kalligrafian kurssi järjestetään n.100km päässä, joten sen saa ainakin toistaiseksi unohtaa.

Kävin kesäteatterissa nauramassa kaverini kanssa mahalihakset sananmukaisesti kipeksi. Lisäksi onnistuin seuraavana yönä näkemään yhdestä näyttelijästä vielä märkiä uniakin :D Ei hyvä. Kauhu joutui olemaan monta tuntia (9) yksin kotona ja sen kyllä huomasi. Oli taas tehty Mamman nenäliinasta silppua ja jostain oli löytynyt Iskän sukkapari (ei tuhottuna) tiensä eteisen lattialle. Ei sentään Mamman alushousut niinkuin silloin, kun sen ollessa pentu. Se kantaa ikävissään tavaroita, mutta ei hajota niitä, paitsi käytetyt paperinenäliinat. Olisittepa kuulleet sen ’juttelutuokon’ minkä se piti kun sänkyyn sitten päästiin. Ja nyt lähden keskustelemaan Kauhun kanssa huomisen päivän suunnitelmista.