Aamuviideltä Kauhulla oli jotain asiaa. Vinkui ja töni. Käytin sen ulkona samalla itsekin vessassa käyden. Jostain syystä ulkona käynti ei oikein tuonut helpotusta asiaan. Se kuunteli makuuhuoneessa yhteen nukkaan ja vinkui ja rapsutteli edessuntakas. Lopulta komensin sen maata jo suhteellisen tiukasti. En nyt hitto soikoon nouse vapaapäivänä sentään ihan viideltä. Rauhottuihan se lopulta. Kuului huokaus ja hetken päästä tuhnaus. Ilmassa haisi suoraan sanottuna paska  . Olihan tämä ollut tietysti odotettavissakin, kun se oli pitkästä aikaa saanut luita järsittäväkseen ja joka oli ottanut hieman käymistilaa näin lauhojen aikaan.

Ylös nousin kumminkin jo kahdeksin jälkeen, kun karvaperse oli sitä mieltä, että nyt saa riittää tämä löhöily ja luutkin vielä odottaa pihalla. Kauhulle aamupala ja ulos. Kauaa sitä ei voi näin tuulisella ilmalla ulkona yhteen menoon pitää, kun tulee korva muuten kipeäksi. Itse aloitin tyhjäämällä illalla pesseen ja yön yli kuivumassa ollen astiapesukoneen ja lataamalla sinne pari pesua odottanutta peltiä. Kyllä kai ne siellä peseytyy. Käsin niiden tiskaaminen on ärsyttävää. Kokeillaan näin. Pyykinpesukone nielaisi sisuksiinsa Miehen peiton, tyynythän pesin jo muutama päivä sitten. Mutta kun niiden kuivuminen kestääää... saunassakin. Pitääkin taas tänä iltana lämmittää sauna. Oma peitto menikin sitten seuraavaksi. Nukun sitten yön makuupussissa, asia mitä ei tuota mitenkään meikäläiselle ongelmaa.
Päivän siivousteemaksi voisi ottaa 'Lehtilajittelun'. Isot kokonaiset sanomalehdet (liitteet pois) menee erään talon lehmille ensiviikolla tissipapereiksi utareliiveihin, pienet sanomalehdet yms. sanomalehtipaperiset liitteet saunalle syttypapereiksi ja kiiltävälehtiset kierrätykseen. Lehtiä kun on kertynyt ihan jokapaikkaan Syttypapereita veinkin jo ISON muovikassillisen ja samalla pestyt mehukattipullot varastoon narusta roikkumaan seinälle odottamaan uusio käyttöä.
Välillä piti istahtaa ja keittää kahvit. Siinä kahvia odotellessa vaihdoin toisen täkin ja laudeliinan pesukoneeseen ja vein ensimmäisen saunaan. Ja huomaamattani uitin peiton kulman vesiastiassa. Samalla vein sinne uuden ja puhtaan laudeliinan. Pöyhin tyynyjä ja satuin sitten nostamaan vesisaavin kantta. MITÄ? MIKSI tämä EI ole TÄYNNÄ?
Oli sitten mies hiukan oikaissut käskyä 'joka paikka täyteen, ettei heti tarvitse taas viedä'. Kaadoin melassipöntöstä saavin täyteen ja sitten kurkistin pataan. Sekin oli vajaa. Sinne sitten hulahtikin loput pöntöstä ja vielä toisestakin osa. Sain sitten tuoda tullessani tyhjän melassipöntön sisälle. Pudotin saunan oven päältä katolta valunutta lunta alas ja hakkasin portaalta jään pois. Alin porras on hautautunut lumeen kun on niin paljon lunta polulla eli sitä on paikoitellen 15-20 cm.
Sisälle tullessa katsahdin kahvinkeitintä ja HÖH! Olin unohtanut laittaa purut. No, sen se tekee ku tekee montaa asiaa yht'aikaa. Kirjoitin nimittäin puhelimen muistiin, että suodatinpussia kaupasta ja vessapaperia (muistin sen uudelleen myöhemmin kun unohdin saman tien).Onkos muuten kahvia ladatessa purut ja roskiin laittaessa porot vai onko keitinkahvissa aina purut ja pannussa porot? Miten se muuten onkaan? Jos kahvikupinpohjalta löytyy kahvin juonnin jälkeen tavaraa niin niitäkin jossain sanotaan poroiksi tai sakoiksi. Suomenkieli ja murrevivahteet on välillä kivaa pohdiskeltavaa.
 Kahvitauolla virkkasin entiseen mandariinipussiin puuvilla langasta (rehusäkistä) naruja, että saisin siitä kestävän hedelmäpussin. No, se rupes purkautuu sitten käsiin, joten rupesin virkkaamaan ns. sipulipussia. Enpä ole ennen tehnytkään. Toinen kissa, kun tykkää syödä nuo kaupan muoviset hedelmäpussit. Biokierrätyspussit taitavat saada jäädä rauhaan. En ole ainakaan vielä huomannut sen niitä natustavan. Ei nuo muovipussit ole varmaan ihan terveellisiä sen elimistölle.
Kaikkiaan lehtiä tuli neljä isoa paperisäkillistä. Niissä on ollut ennen lehmien rehua (raksuja, nappuloita) 40 kg. Kaks säkillistä tissipaperia ja yks syttyyn ja yks kierrätykseen.
Illalla lämmitin saunan ja sain saunasta pois kaks tyynyä ja molemmat täkit, kun kuivuivat siinä lämmityksen oheistuotteena.Loppuilta menikin lukiessa blogeja ja virkatessa.