Aamulla nousin ylös venyteltyäni ensin sängyssä kuin paraskin kissa Kauhu oli kyllä jo sitä mieltä, että 'voisit jo mamma lopettaa ja lähteä antamaan mulle ruokaa'. Pihalle sitä päästäessä vilkaisin saunalle ja kuinkas ollakaan... oli illalla sitten vielä tulleet lumetkin alas saunan katolta. Ja koska yöllä oli tullut hiukan lunta, ja rappusilla ei ollut koiran tassun jälkiä, mutta saunan katolla oli lunta siitä päättelin lumen alastulon ajankohdan. Lumihan oli tietysti kovaa kuin vain voi kuvitella kun pakkastakin oli jokunen aste, sen verran, että kävin sitten laittamassa auton piuhan päähän, kun piti noin tunnin päästä lähteä kyläilemäänkin. Lapiohommat sai jäädä myöhäisempään.
Kaverille soitin kuten oli illalla tekstarilla luvannut hoidettuani ensin noiden karvaperseiden aamutoimet. Ei ole oltu vähään aikaan puheyhteydessä joten juttuahan piisasi aina matkustelusta lemmikkeihin. Miehet jäivät suurimmalta osin tällä kertaa käsittelemättä. Jäipä sitten asiaa toiseenkin kertaan. Lopulta olin jo toinen jalka ovenraossa lähdössä, kun oli pakko lopettaa, että sain sanomalehtiä täynnä olevan säkin raahatuksi autoon.
Kävin vielä laatikosta hakemassa tämän ja eilisen päiväiset lehdet joukon jatkoksi (jätin kaiken muun postin vielä laatikkoon). Tais naapuri jos näki niin vähän ihmetellä, kun heitin postilaatikosta ottamani lehdet suoraan paperisäkkiin ja säkin autoon. En mä kuitenkaan kerkee tai jaksa niitä nyt lukee. Piha on käymässä ahtaaksi tai sitten tuli vaan arviointi virhe. Peruutin penkkaan. Kuuntelin jo liikkeelle lähtiessä, että mikä rohisee oikealla takana? Pysäytin vielä pihatielle ja kiersin katsomaan. Oikean takapyörän koteloon oli kerääntynyt suojalla lumimoskaa joka oli irronnut ilmeisesti eilen suojakelillä, mutta jäätynyt yön aikaan. Se ei ollut sopinut kuitenkaan putoamaan alas asti vaan oli jäänyt pyörän päälle
 ja hankasi nyt sitten pyörään. Olin jo, niin kuin yleensäkin vähän myöhässä, joten jätin sen siihen ja lähdin liikkelle. Pudotuksessa pihatieltä maantielle se ilmeisesti jo jonkun verran hajosi, koska kukkakaupan (matkaa 2 km) edessä jäästä ei ollut enää kuin neljännes. Ajoin hiljaa tuon jääkimpaleen takia. Hain kukkakaupasta kimpun vierailupaikan satatonnarin kunniaksi. Ja autolle tullessa kävin tuuppaamassa jääkimpaletta. Sinne se sitten taisi pudota, koska ainakin rohina lakkasi kuulumasta. Koko matkan kuuntelin että mikä ihmeen lirinä ja tippuminen kuuluu vänkärin penkin suunnasta. Pois lähtiessä hoksasin, että ovi ei ollut kunnolla kiinni. Tuulilasin pyyhkijät ovat sitten ihan loppu. Pitänee tuoda maanantaina uudet, kun tulee tili. Jarruvaloina käytin sumuvaloa käsin aina silloin kun jarrutin. Hätä keinot keksii. Onneks ei näkyny poliisia.
Kylässä ollessa aika vierähti hujahtamalla. Käytiin katsomassa vasikat, lehmät ja tietysti ennenkaikkea 'Vanha Rouva'. Ikää Rouvalla olikin jo 16 vuotta, mikä on erittäin kunnioitettava ikä lehmälle. Ei olisi kyllä mitenkään pelkän ulkonäön perusteella voinut arvata sen ikää. Lisäksi näin ja kuulin ensimmäisen kerran lehmällä käytössä sellaisen 'magneettisuojan'. En ollut tiennyt sellaisia edes hevosillekaan olevan, saati lehmällä. Auttaa kuulema jalkavaivoihin; nyrjähdykset, venähdykset yms. Sama kauppias; EH-sport, Erkki Helander, myy ihmisille, koirille, kissoille ja hevosille. Myyjä käyttää kuulema itsekin. Kiertää ympäri Suomea myymässä. Auttaisikohan tuo noihin meikäläisen akillesjänteisiin? Kalliitahan nuo tuotteet on, mutta...Harkintaan

Kotiuduin vasta myöhään iltapäivällä joten, olkoon siivoukset tältä päivältä. Mentiin Kauhun kaa kaivamaan saunan polku ja porras esille katolta pudonnen lumen alta. Oli muuten tosi kovaa lunta,
 sai huhtoo tosissaan. Pari kertaa Kauhu sai lumipaakun niskaansa, välillä se tuli niin liki, että sain komentaa se kauemmas etten vahingossa iske sitä lapiolla tassuille. Se hajotti jää- ja lumipaakkuja ihan onnessaan ja kaivoi kovaa lunta oikein olan takaa 'mamman pikkuapulainen'. Siitä oli samassa hommassa jo viime keväänä, kun hajotettiin räystäslumia, enemmän apua kuin Miehestä konsanaan. 
Pitäisköhän mun jo uskoa etten osaa neuloa ympyrää?   En edes ohjeesta. Tein aloituksen kolme kertaa. Kolmannella kerralla olin jo pitkällä, kun huomasin, että P****E! Olin seonnut laskuissa kolmannella kierroksella ja yhdessä kohtaa oli enemmän lenkkejä kuin muualla.
Kikkailin aikani ja sain melkein pyöreen, mutta sellaisen 'ihme lerpun'. Ajattelin ensin purkaa, mutta en sitten viitsinyt vaan
kikkailin siihen viisi vekkiä Nyt se taas pelittää  Se on käyttöesine ei mikään näyttelyesine ja tulee varmaan ajamaan asiansa. Pitää varmaan etsiä se kalastajanlankarulla jostain, sitä on jossain, tuo lanka ei piisaa. Tai sitten hakea huomenna kaupasta.
Takkaa piti taas lämmittää. Mikä aiheutti kissoille suunnattoman 'rauketumisen'

Söin loppuun ruuan joka oli tehty jo...maanataina. Ei olut mennyt miksikään vielä. Mies ei syö kahta päivää vanhempaa ruokaa.  Pelkää varmaan sen menevän heti pahaksi. Kaikkenlainen vanhempi ruoka on siitä HYVIN arveluttavaa. Minun asiakseni jää yleensä tuhota ne vanhat ruuat ja Herra syö lämmpöisiäleipiä, jos talossa ei ole kukaan sattunut juuri silloin tekemään uutta ruokaa.