Käytiin sitten ostamassa A:n ja V:n kanssa ostamassa 'kesäkukkia'. Unohdin illalla soittaa A:lle ja kysyä oliks sillä jotain menoo ilmaantunu tälle päivälle. Joten pistin aamulla viestin klo 8 ja toivoin, että se on hereillä tai jos ei ole ettei viesti herätä niitä V:n kanssa. Oli ollut sopivasti hereillä ja vastaskin samantien että mennään vaan ja lähdetään klo10 liikenteeseen. Myöhästyin kellonajasta vaan 10min. Meidän piti lähteä alun perin A:n autolla, mutta sehän ei suostunut inahtamaankaan seistyään parkissa koskematta pari viikkoo. Se tiesi sitten sitä, että Škoda sai ensimmäisen vauvamatkustajan. Saatiin jopa rattaatkin hyvin mahtumaan vaikka tavaraa oli autossa enemmän kuin laki määrää. Kukkien mahtuminen vähän arvelutti. Tulipa ajettua puutarhalle hyvinkin varovasti ja sääntöjen mukaisesti kun kyydissä oli tuo pieni ihminen.

Minä ensimmäisenä tempasin käpäliini kunnolliset isot kottikärryt ja A tyyräsi V:n rattaita. Päätettiin ensin kierrellä ulkotarjonta; pensaat ja perennat yms. Sieltä ei mulle tarttunut mitään mukaan ja A:llekin vain muutama perenna. Ja sitten vasta sukellettiin kasvihuoneisiin. Lämpötilan vaihdos oli melkoinen. Ulkona oli meinaa suhteellisen viileä ilma ja pieni viima. Jätettiin kottikärryt siihen kasvihuoneen lähistölle ja kierrettiin kaikki 4 kasvihuonetta ensin vaan vaunujen kanssa ja katseltiin, että mitä sieltä mahdollisesti löytyy. Löytyihän sieltä kaikkea kivaa. Mukaan lähti A:lle vain yksi ja minulle iso pino tomaatin taimia; 4 tanskan vientiä, 2 coctail-, 2 amppelitomaattia. Miehelle lähti yksi chilin taimi jonka se saa kyllä ihan itse hoitaa ja 2 pientä keijunmekkoa. Ja ihan lähtiessä mukaan tarttui vielä pikkuorkidea. sellaista mulla ei ole koskaan ollut ei isona eikä pienenä. Lisäksi löysin sen mitä olin varsinaisesti tullut tomaatin taimien lisäksi hakemaan.

Torenia on tohvelikukan sukulainen (Calceolaria)
Se on sukulaisensa tavoin yksivuotinen yrtti.
Torenia on kotoisin Aasiasta.
Sillä jolla on kauniit erikoiset kukat.
Se on kohtalaisen helppo kasvattaa
ja jos se saa riittävästi lämpöä, valoa sekä kosteutta
se voi hyvinkin kukkia koko kesän.
Toreniaa voi kasvattaa sekä ulko-
että sisäkasvina, se on kuitenkin jokseenkin
harvinainen ja sitä voi olla vaikea löytää kaupoista
mutta hyvällä onnella voi löytää tämän viehettävän
kasvin taimen taikka siemeniä.

Viime vuonna olin niin myöhään liikenteessä etten löytänyt enää ainuttakaan. Edellisenä vuonna kun kierrettyäni sitä ensin kuin kissa kuumaa puuroa päätin hakea sen. Menetin sen kauneudelle täysin sydämeni. Huonoksi onnekseni se unohtui yhtenä yönä ulos ja paleltui melkein kokonaan. Pari oksaa jäi. En harmistuksissani heittänyt kukkaa menemään vaan se jäi paikallen roikkumaan. Sitten kesäkuun jälkeen huomasin, että siitä pukkaa uusia oksia. Ja pian se kukki taas kuin palkiten minua sillä etten heittänytkään sitä oitis menemään. Ei yhtä isona, mutta kuitenkin. Maksoi silloinkin maltaita muistaakseni silloin 15.90 €ja tänä vuonna 17.90€. Kukat olivat täysimittaisia suuria amppeleita. Tänä vuonna minulla on joka illalle klo 21 muistutus että muistan käydä nostamassa kukan suojaan. Siinä on jo nyt muutamia kukkia ja täynnä nuppuja. Pieniä puolikasvuisia en ole tässä lajissa nähnyt lainkaan. Kun taas esim. Keijunmekossa pieni keskenkasvuinen maksoi 4.20€ ja iso tuon 17.90€. Taidan ensi vuonna yrittää metsästää jostain siemeniä ja kasvattaa itse. Ainakin kokeilla.

Nyt vaan odottelen koska Appi ehtii tulemaan rakentelemaan mun kanssa kasvihuonetta ja tarhaa. Lisää taimia haen jos tarvitsen sitten ku näen kasvihuoneen koon. Mulla ei ole koskaan ollut ennen kasvihuonetta.
Kukat mahtuivat hyvin kyytiin ja päästiin onnellisesti A:n kotiin ennen sadetta. Oltiin juuri istuttu kahville, kun alkoi jyristä ja salamoida. Ukkonen siellä kolisteli. Ihmeteltiin, kun ilma ei ollut lainkaan sellainen ukkosmaisen painostava, pikemminkin kylmä. Soitin oitis kotiin Miehelle joka nukkui, että herätys ja kiskoo tietsikoiden nettipiuhat irti. Jotenkin outoa kun ukkonen käy näin aikaisin keväällä, vaikka onhan se joskus käynyt jo niin aikaisin, että järvissä on ollut vielä jäätkin. "Kun ennen Eerikinpäivää ukkonen jyrisee, tietää se kylmää kesää." Ennustaa vanha kansa. Eerikin päivä on vasta huomenna.