13.10.
Johtava ilmestyi yllättäen navettaan. Voin sanoa että vähän säpsähdin kun yht'äkkiä kuuluu 'Huomenta' ihan oudolla äänellä, joka ei kuulu siihen ympäristöön. Ja jostain syystä, aina kun Johtava ilmestyy navettaan etukäteen mitenkään ilmoittamatta sitä sävähtää, vaikkei mitään aihetta olisikaan. Mikähän siinäkin on? Tuli tekemään olosuhdekartoitusta.
Sinä aamuna lehmätkin kulkivat harvinaisen ripeästi lypsylle. Eivätkä sotkeneetkaan asemaa juuri lainkaan. Olen huomannut, että ensimmäisenä päivänä ne melkein järjestäin paskantavat asemalla jossain vaiheessa, mutta muutaman päivän jälkeen asemalla paskantaminen vähenee muutamaan satunnaiseen paskantajaan tai parhaassa tapauksessa ei tule yhtään paskaa koko asemalle. Ja asemalle vapaaehtoisesti tuleminenkin jotenkin helpottuu. Tosin joskus tuntuu, että niitä saa käydä nykimässä lypsylle joka ainutta heti alusta asti. Ja silloin lypsy on työlästä ja hidasta. Tähän varautuen menenkin maitoautoaamuna mielellään hyvissä ajoin. Ja koskaan ei tiedä mitä saattaa tapahtua.

Kotona tappelin tietsikan kanssa oikein olen takaa. Se veti itsensä välillä ihan totaalisen jumiin. Lopulta oli vaan todettava, että pakko pistää menee huoltoon. Joten soitin sitten kaverilleni joka konettani on on huoltanut ja asennellut. Mies osaa pelata kyllä jotenkin Winukan kaa, mutta Linux olikin jo sitten ihan toinen juttu. Sen päälle se ei ymmärrä yhtään mitään. Onneksi on hyvä ystävä joka auttaa. 
Koska ilmat on menneet pakkasen puolelle luulen, että tuolla renkaiden huollon puolella on nyt varsinainen renkaiden vaihtobuumi. Pääsi taas kerran talvi yllättämään autoilijat. Munkin pitäisi vaihtaa kuluneet kitkat nastarenkaisiin, mutta en taida ihan vielä vaihtaa. Ei ole ihan niin kiire kuin kesärenkaiden kanssa. Katsotaan tuossa ensi kuun puolen välin maissa.
Illalla emäntä pyysi, että jos viitsisin lypsää 'Hullun hiehon' seuraavana aamuna. Ja he kyllä tulevat sitten taas kaveriksi, ettei yksin tarvitse olla sen kanssa.