Kävin pomon luona ’omena varkaissa’. Hain muovikassillisen omenoita ja niitä sitten olen nyt kuivurilla kuivatellut. Kolmas kuivurillinen on nyt kuivamassa. Ja eilen kävin tilalla myös ’omenavarkaissa’ taas kassillisen verran. Ohjeissa käsketään ottaa siemenkota pois, mutta ei ne minusta ole mitenkään hatanneet (Omenapora on päättänyt piiloutua). Meinaa olla aika hupaa tavaraa katoamaan kitusiin.Isoista lasipurkeista on vaan hiukan pula, mutta pistän sitten pienempiin loppuja. Hyviä viemisiä ja joululahjoja :)

Tilalta lähti kyllä mukaan kukan siemeniä ja sitten ’välimaitookin’ jokunen litra. Osa pitäisi paistaa letuiksi ja osa piti tehdä juustoks, mutta olikin juuston juoksutin jo päässyt vanhaksi enkä viitsi kyllä muutaman litran takia uutta vielä ostaa. Taidan paistaa pannukakkuiksi (tai ainakin yrittää) ja laittaa pakkaseen mitä ei tule syötyä. Ostin emännältä myös 4 litraa puolukoita, kun se kerää myyntiin asti. En minä enenmpää tarttee. Tuosta määrästä tulee jo ihan sopivasti mulle survosta. Säilön pilttipurkkeihin niin on melkein sopivia annos aina kerraksi.

Tuo talo on ihana olla töissä vanhan Emännän kanssa (uudesta ei ole kyllä vielä tietoa) sekä Nuoren isännän kanssa, mutta...Vanhaisäntä on välillä ihan mahdoton. On asioita mitä minä en sulata, varsinkin kun tiedän että muut ovat kanssani samaa mieltä. Ja yksi niistä on eläinten käsittelyssä turha hosuminen ja väkivallan käyttö. Otettiin sitten sen asian tiimoilta Vanhanisännän kanssa yhteen ihan kunnolla. Estin häntä lyömästä arkaa hiehoa turhaan. Oli jo lyömässä hiehoa harjan varrella persauksille, kun sieppasin kiinni harjan varteen kiinni ja karjaisin, että et kyllä koske siihen hiehoon. Taisi olla vähällä etten itse saanut siitä harjan varresta. Jos olisi lyönyt minua, olisin varmaan huitassut takaisin olin niin kiukkunen. Eikä se ollut ainut kerta yhteenotto mitä tapahtui. Vanhaisännällä on paha tapa puutua asioihin joista se ei ihan oikeasti edes tiedä. Toinen raju yhteenotto tapahtui viimeisenä aamuna, kun väiteltiin siitä laitetaanko pahasti kurallaan (paska oli kuin vettä) oleva lehmä ulos tuoreeseen ruohoon päiväksi vai jätetäänkö päiväksi sisälle syömään kuivia heiniä. (Vanhaisäntä ei ollut edes nähnyt sinä aamuna koko lehmää) Sekin meni jo turhan lujalle, vaikka tiesin olevani oikeassa. Lopulta Nuori isäntä puuttui jo meidän sanaharakkaan. En olisi varmaan asiasta välittänyt tuon taivaallista, jos siellä olisi ollut päivällä joku kotona katsomassa että se lehmä voi siellä laitumella hyvin, mutta niiden ’Renki’ ei tiedä lehmistä tuon taivaallista. Hän kävi sentään minun pyynnöstä katsomassa, etteivät ulkoilevat rouvat olleet päättäneet päivällä lähtee kylälle rimpsalle, kun lehmillä on sellainen ihmeellinen tapa karata heti jos talonväki lähtee päiväksi pois :) Meillä ei ole koskaan ole ollut Emännän tai Nuoren isännän kanssa mitään erimielisyyksiä, mutta... Ja samalla lailla siellä he tappelevat Vanhaisännän kanssa. Ja monta kertaa Vanhaisäntä taipuu vasta, kun Nuori isäntä korottaa oikein kunnolla ääntään. Eipä käy kateeksi sitä Miniää joka siihen taloon menee.

Eilen illalla Mies ja sen kaveri tulivat tänne pelaamaan mun kanssa lautapeliä. Lämmittivät mulle saunan valmiiksi, kun tulin töistä. Mieskin malttoi siivota keittiönpöydän, kun halusi päästä pelaamaan. Peli oli ihan mukava, paitsi että aamuyöstä alkoi aivot sanoa niin pahasti yhteistyösopimusta irti väsymyksen vuoksi, että pelaamisesta ei meinannut tulla mitään. Yksi peli kun kuitenkin kestää monta tuntia. (Tykkää pelata lautapelejä joissa pitää käyttää aivojaan voidakseen voittaa, eikä ’tule tasaluvulla maaliin’.) Sitten aamulla kuitenkaan en osannut nukkua kovin pitkään. Tuntuu kuin tämä päivä olisi mennyt punaiselle ristille, mutta olen kuitenkin viipaloinut kuusi kerroksisen kuivurin omenoita täyteen, tyhjännyt ja ladannut tiskikoneen ja nyt paistan kolmatta ’pikku’ pannukakku pellillistä. Ja yksi odottaa taikinana kulhossa, sitten on se maito paistettu; yksi omenraaste-, 2x appelsiini-vanilja ja yksi ihan tavallinen pannukakku. Saunalla odottaa eilen illalla pestyt puhtaat navettavaatteet hakemista. Huomenna on taas työpäivä. Tämmöiset yhden päivän vapaat on vähän sellaisia ’haista paska’-vapaita.

Ai niin. Olenhan minä pelannut netissä Howrsea ihan liian monta tuntia samalla, kun join aamukahvia :) Nettipeli jossa minä pääsen toteuttamaan itseäni. Pelissä hoidetaan hevosia. Lyhyesti sanottuna. Eniten tykkään siitä, kun saan jalostaa hevosia. Ja oli jotenkin sykähdyttävää, kun ns. julkisen siitosorin sukutaulusta löytyy omia kasvatteja. Voin selostaa peliä tarkemmin jos joku haluaa tietää. Pelissä on pelajia vauvasta vaariin. Siitä kertomalla saa helposti poustauksen.