Tämän talven ensimmäiset lumityöt tehty. Ainakin mun osalta.  Käteen rupesi jo särkemään niin jätin sitten loput Miehelle huomiseksi. Tänään se ei kuitenkaan jaksa tehdä kun on tehnyt yli 12 tuntisen työpäivän. Tehköön huomenna, vaikka sen PITI tehdä ne jo eilen, mutta viikonloppu meni sillä univelkoja tappaessa. Huomenna ja ylihuominen sillä vapaapäivät, niin saa kolata pihaa huomenna. En voi vaatia että se tekisi vielä lumitöitä 12-14 tuntisen työpäivän pääteeksi. Sen pitäisi kyllä lähteä laittamaan Anopin konetta, mutta saa luvan kyllä kolata ennenkuin lähtee.  

Kauhu oli taas kauheesti touhussa mukana ja hyvin se muisti miten lunta siirrettiin. Tein meille ’takapihalle’ sellaisen lumen kaatopaikan, kun joka talvi lopputalvesta olen joutunut olemaan se ’nalkuttava vaimo’, kun lumipenkat on nousseet niin korkeiksi ettei minulla ole ollut mitään asiaa edes yrittää kolata lunta. Ja siksi olen sitten vaan joutunut komentaa Miestä kolaaman pihaa. Jos nyt sais sitä lunta tuupattua sinne osaksi niin ei tavitsisi yrittää itsensä korkuiselle penkalle tuupata. Alue minkä kolasin on kokonaisuudessaan sellainen että siihen voisi parkkeerata 3 – 4 autoa, silleen aika tiiviisti. Tiedän, että Mies ihmettelee moista ’parkkipaikkaa’. Toisaalta talvella tähän pihaan todella vaikea saada parkkiin neljää autoa enempää, ainakaan järkevästi. Ja silleen että jos mun pitää aamulla lähteä töihin ettei kaikkia autoja tartte siirtää. Luulen, että alueelle on vielä käyttöä talven aikana tavalla tai toisella. Tai oikestaan tiedän.

Raput olivat tallaantuneet jo hienoon jääkerrokseen, jääneet huonolle harjaukselle. Sitä irrottelin sitten viimeisinä töinä vielä petkeleellä ennen sisälle tuloa. Se on lievästi tarkkaa hommaa ettei lähde rappusista maalit ja säikäleitä, kun on maalatut puurappuset.

Nyt kuppi Jouluteetä ja viltin alle takan viereen katselemaan elokuvaa. Farkut on märät polviin asti ja nytkuivumassa takan päällä. Kauhulle annoin luun nakerreltavaksi (ai, se meni jo). Vähän taitaa silläkin olla väsy käpälässä 2½ tunnin lumitöistä. 

ps. Miehen pitäis kuulema mennä jo tänäänja sillä on vielä töitäkin vähintään tunti. Kun joutuu viemään firman auton huoltoon toiseen kaupunkiin.